Mozaik
ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJE S PRAVOM JAVNOSTI U OSIJEKU

Pjevački zbor nastavlja nizati uspjehe na državnom natjecanju u Varaždinu
Objavljeno 7. lipnja, 2019.
Ovogodišnje srebro zapravo je srebro zlatnog sjaja obzirom na uloženi trud i broj nastupa tijekom godine.

I ove godine u varždinskom HNK održane su Glazbene svečanosti hrvatske mladeži, ovo 62. po redu najdugovječnije i sudionicima najbrojnije državno natjecanje, na kojem su se u više kategorija natjecala, ovaj put 42 zbora s oko 1700 sudionika.


Tom je prigodom Pjevački zbor Isusovačke klasične gimnazije pod dirigentskim vodstvom prof. Zrinke Andrić svojim nastupom u D-kategoriji - kategoriji troglasnih mješovitih zborova srednjoškolskog uzrasta, osvojio srebrnu plaketu i treće mjesto s osvojenih 88 bodova dodijeljenih od  prosudbenog povjerenstva u sastavu: izv. prof. art. dr. sc. Antoaneta Radočaj-Jerković (predsjednice povjerenstva), Dario Maleš, prof., Aleksandra Matić, prof., Dada Ruža, prof. te izv. prof. art. Jasenka Ostojić, ujedno i autorice zadanih skladbi za svih 5 kategorija.
Ovom natjecanju prethodilo je županijsko na kojem je zbor postigao najveći broj bodova.


Program kojim su se predstavili obuhvaćao je 6 stilski različitih skladbi u višeglasnoj a cappella izvedbi na čak 5 različitih jezika. Uz zadanu skladbu, tradicijsku pjesmu iz Podravine „Mila Marice” u obradi Jasenke Ostojić, koju su izvodili svi zborovi u kategoriji, izveli su i skladbu L.Marencia: „Amatemi ben mio”, „Unsre kleine Nachtmusik” W.A.Mozarta u obradi L.Maierhofera s tekstom na njemačkom jeziku, Voćku poslije kiše na dobro poznate stihove D. Cesarića, uglazbljenu od Adalberta Markovića,te još dvije tradicijske pjesme: makedonsku „Rum dum, dum”  na izvornom jeziku u obradi Dragana Šuplevskog i onu narodu Zulu koja je doživjela mnoštvo transformacija i obrada, te postala poznata uz engleski tekst G. D. Weissa pod naslovom „The lion sleeps tonight”, izvevši je u obradi Julia Domingueza.

Ovaj uspjeh, kao i prošlogodišnji najbolji rezultat ovog zbora, zlatna plaketa i 1. mjesto s 91 bodom, i osvojeni Oskar znanja, znak su velikog potencijala i kvalitetnog rada koji ne jenjava tijekom cijele godine.

KONCERT U TVRĐI

Pjevački zbor Isusovačke klasične gimnazije organizira ovogodišnji završni, a ujedno i zajednički koncert sa svojim sunatjecateljima i prijateljskim Pjevačkim zborom gimnazije A.G. Matoš iz Đakova što će ujedno biti prigoda da i osječka publika, revijalno i u opuštenoj atmosferi, čuje njihove nagrađene programe izvedene u koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu. Koncert će, uz slobodan ulaz, biti upriličen u petak, 7. lipnja 2019. u Crkvi sv. Križa, u Tvrđi u 19 sati.

Možda ste propustili...

NIKAD RANIJE OBJAVLJENE PJESME

Novi album J. Casha

POVRATAK NA SCENU KAO EKSPERIMENTALNI DUO

Libar je objavio EP “Nova zemlja”

LENHART TAPES, ZORA BOROVČANIN I LUFTHANSA

Na INmusic festival dolaze kreativni bendovi iz ETEP-a

Najčitanije iz rubrike