Kultura
NA FILOZOFSKOM FAKULTETU U OSIJEKU

Susret s književnicom Silvijom Šesto
Objavljeno 22. svibnja, 2019.
OSIJEK - Hrvatska književnica Silvije Šesto gostovat će u četvrtak, 23. svibnja u 10 sati u svečanoj dvorani Filozofskog fakulteta u Osijeku. Susret organiziraju studenti III. godine Odsjeka za informacijske znanosti pod mentorstvom doc. dr. sc. Ivane Martinović te asistentice Mirne Gilman Ranogajec.

"Sat s književnicom" utemeljen je na razgovoru s autoricom, a potaknut je njezinom slikovnicom "Uhvati mi plavog medu" iz 2018. godine. Druženje s književnicom namijenjeno je studentima koji slušaju kolegije Knjižnični programi i usluge za djecu i mladež te Pedagogija čitanja, ali i ostalim zainteresiranim slušateljima. Tijekom susreta S. Šesto predstavit će slikovnicu "Uhvati mi plavog medu", kojom je zaslužila Nagradu "Grigor Vitez" za tekst i ilustraciju, a na susretu će sudjelovati i djeca iz dvaju osječkih vrtića.

Drugi dio susreta sastojat će se od intervjua s književnicom koji osmišljavaju i vode studenti Odsjeka za informacijske znanosti. Razgovarat će se o pitanjima književnika kao zanimanja, nakladništvu knjige za djecu i mlade, čitanju s djecom, lektiri kao mogućem obliku poticanja čitanja te ostalim sličnim temama. D.Kć.
Možda ste propustili...

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas

POČINJE VENECIJANSKI BIJENALE

Najvažniji događaj za suvremenu umjetnost

Najčitanije iz rubrike