Kultura
NA FILOZOFSKOM FAKULTETU U OSIJEKU

Susret s književnicom Silvijom Šesto
Objavljeno 22. svibnja, 2019.
OSIJEK - Hrvatska književnica Silvije Šesto gostovat će u četvrtak, 23. svibnja u 10 sati u svečanoj dvorani Filozofskog fakulteta u Osijeku. Susret organiziraju studenti III. godine Odsjeka za informacijske znanosti pod mentorstvom doc. dr. sc. Ivane Martinović te asistentice Mirne Gilman Ranogajec.

"Sat s književnicom" utemeljen je na razgovoru s autoricom, a potaknut je njezinom slikovnicom "Uhvati mi plavog medu" iz 2018. godine. Druženje s književnicom namijenjeno je studentima koji slušaju kolegije Knjižnični programi i usluge za djecu i mladež te Pedagogija čitanja, ali i ostalim zainteresiranim slušateljima. Tijekom susreta S. Šesto predstavit će slikovnicu "Uhvati mi plavog medu", kojom je zaslužila Nagradu "Grigor Vitez" za tekst i ilustraciju, a na susretu će sudjelovati i djeca iz dvaju osječkih vrtića.

Drugi dio susreta sastojat će se od intervjua s književnicom koji osmišljavaju i vode studenti Odsjeka za informacijske znanosti. Razgovarat će se o pitanjima književnika kao zanimanja, nakladništvu knjige za djecu i mlade, čitanju s djecom, lektiri kao mogućem obliku poticanja čitanja te ostalim sličnim temama. D.Kć.
Možda ste propustili...

HNK U OSIJEKU: PREMIJERA "ORAŠARA"

Predbožićna bajka u novom ruhu

PREDSTAVLJENA KNJIGA JOSIPA KAJINIĆA "KARDINAL FRANJO ŠEPER"

Bio je samozatajan i ponizan čovjek, čvrst u svojim stavovima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

HAVC

Pek predsjednik HDNP-a

2

OBNOVLJEN OGRANAK MATICE HRVATSKE U FERIČANCIMA

U planu Dani I. Kršnjavoga i Kuća feričanačkih lončara

3

NAGRAĐIVANI PUBLICISTIČKI HIT AUTORA ADAMA HIGGINBOTHAMA

Znanje: "Ponoć u Černobilu"