Mozaik
KONCERT 23. SVIBNJA

Sutra u HNK-u Šibenik nastupa Zrinka Posavec
Objavljeno 22. svibnja, 2019.
Njezin je moto da "glas otkriva dušu, strast i želje", u što su se uvjerili svi koji su do sada imali prilike slušati našu talentiranu i cijenjenu glazbenicu, Zrinku Posavec. Uskoro će tu priliku dobiti i Šibenčani, jer Zrinka s izvrsnim glazbenicima, i to prvi put, stiže u HNK Šibenik, u četvrtak, 23. svibnja 2019. Zrinka Posavec iznimno je talentirana pjevačica, kantautorica, pjesnikinja, profesorica, glazbena pedagoginja, a ponekad i stand-up komičarka, jer su njezini koncerti prožeti najljepšim pjesmama, melodijama i stihovima, no i zanimljivim iskustvima, koja glazbenica dijeli s publikom, uz koja se redovito svi nasmiju.

Muzici pristupa iz duše, strasno, izvodeći one skladbe kroz koje može najbolje ispričati samu sebe, a tako dotaknuti i one koji je slušaju.

Na repertoaru će se 23. svibnja od 20 sati tako naći tople starogradske pjesme koje pripadaju Panoniji, pjesme iz Međimurja, Dalmacije i njezine Slavonije, poput „O jesenske duge noći“, naći će se autorske skladbe „Za tebe“, „Ako želiš moje srce“, no i neke od najpoznatijih pjesama sevdaha poput „Kad ja pojdoh na Bentbašu“. Uza sve to, Zrinka će prisutnima predstaviti i neke pjesme iz svoje zbirke poezije „Soba za buđenje“. Na pozornici HNK-a u Šibeniku Zrinki će se pridružiti vrsni glazbenici okupljeni u ansambl: Kristina Bjelopavlović Cesar na klaviru, Mario Igrec na gitari, Borna Šercar na udaraljkama i Goran Delač na kontrabasu. Ulaz na koncert je besplatan. T.K.
Najčitanije iz rubrike