Regija
U VOJARNI U POŽEGI

Prisegnuo 25. naraštaj ročnika
Objavljeno 18. svibnja, 2019.

U Središtu za temeljnu obuku Zapovjedništva za obuku i doktrinu "Fran Krsto Frankopan" Hrvatske kopnene vojske u vojarni "123. brigade HV" u Požegi svečano su prisegnula 162 ročnika i 29 ročnica. Među njima su bila i dva vrhunska sportaša - gimnastičar Tin Srbić i atletičar Stipe Žunići, kao i dva kandidata za časnika za zdravstvene službe. Svečanosti su nazočili brojni članovi obitelji i prijatelji mladih ročnika.

U ime potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića pozdrave im je uputio državni tajnik Ministarstva obrane Tomislav Ivić, poručivši da budu ponosni što su dio Hrvatske vojske i dostojni odore koju nose. Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov čestitao im je na položenoj prisezi.

- Veseli me što je interes za služenje vojnog roka iz godine u godinu sve veći broj. Trebate znati da je HV složen sustav te da daje velik doprinos u sudjelovanju na različitim operacijama. Suženje domovini je jedna od najtežih i najčasnijih zadaća – rekao je general Šundov.B.T.S.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike