Mozaik
S INTERNATIONAL DANCE OPENA U TEMIŠVARU

Slavonci se vratili s čak
sedam zlatnih medalja
Objavljeno 15. svibnja, 2019.
Laura je osvojila četiri zlatne medalje, a Gabrijel tri zlata i dva peta mjesta

Kulturno-umjetnički centar ‘‘Bolero‘‘ Osijek nastavlja nizati sjajne međunarodne uspjehe posebno nošen briljantnim mladim plesačima. Među njima prednjači 12-godišnja Laura Pavić, koja se gotovo sa svakog međunarodnog natjecanja vrati s nekoliko zlatnih medalja, što u soloizvedbama, što u paru sa svojim partnerom Gabrijelom Mihalikom iz Đakova.

I ovaj su put Laura i Gabrijel ponijeli kući ukupno sedam zlatnih medalja, i to s međunarodnog natjecanja u Rumunjskoj, no i ostali plesači ovog trofejnog kluba postigli su sjajne rezultate.

- Međunarodno natjecanje International Dance Open održano je u Temišvaru, u Rumunjskoj. Naši plesači ostvarili su vrhunske rezultate i iznimno smo ponosni na njih. Laura Pavić osvojila je četiri zlatne medalje, a njezin partner Gabrijel Mihalik tri zlata i dva peta mjesta. Laura je bila zlatna u solokategorijama salsa i bachata juniori te u paru s Gabrijelom u kategoriji salsa i bachata juniori. Gabrijel je pak u natjecanju hip-hopa osvojio zlato te peta mjesta u kategorijama salsa i bachata solo. Naši plesači iz Osijeka, Đakova i Vukovara na ovom su natjecanju u Temišvaru ukupno postigli iznimne rezultate u jakoj međunarodnoj konkurenciji, i to 2., 3. i 5. mjesto u salsa solo djeca, 2. i 3. mjesto u bachati solo djeca, 1. mjesto – urban street show (hip hop) mala grupa djeca, 1.,2., 4., 5. i 7. mjesto u salsi solo junior, 1.,3., 4., 5. i 7. mjesto u bachati solo junior, prva mjesta u salsi i bachati juniorskom paru, 1. i 2. mjesto u kategorijima salsa i bachata solo odrasli, prvo mjesto u salsa paru odrasli te prvo mjesto u disco fox paru odrasli. Moram svakako napomenuti da u suradnji s Osječko-baranjskom županijom osmu godinu zaredom održavamo i veliki međunarodni plesno-natjecateljski project "Euro Show Dance Challenge", na kojem su 2018. nastupili plesači iz Rusije, Češke, Slovačke, Slovenije, Mađarske, Srbije, Rumunjske i Hrvatske. Ponavljam, jako smo ponosni i sretni, i jedva čekamo sljedeće natjecanje, a bit će to u lipnju ove godine, kada idemo na Prvenstvo Hrvatske. Moram svakako zahvaliti svima koji su nam pomogli pri putu u Rumunjsku na velikoj pomoći i podršci - kaže trener Laure i Gabrijela Igor Vajnberger.

Posebno su ponosni roditelji ovih sjajnih mladih plesača, Ana Pavić, Laurina majka nije mogla suzdržati suze.

- Nisam mogla putovati s Laurom, ali sam pratila sve što se događalo i kada sam vidjela da je osvojila četiri zlata, jednostavno sam zaplakala pod sreće. Laura jako puno trenira, strašno se odriče svega zbog plesa i svaka nagrada joj iznimno puno znači, a ono što posebno uveseljava njezine trenere i nas koji smo oko nje je da ona jednostavno uživa plešući. Zahvaljujem od srca svima koji su uz nju, ali isto tako u ime svih roditelja u klubu, posebno Gabrijelovih i u svoje i suprugovo ime. Zahvaljujem našem Kulturno-umjetničkom centru Bolero i treneru Igoru na svemu ovome što Lauru čini sretnom i što postiže - rekla je Ana Pavić. Laura naravno nije skidala osmijeh s lica, jer osvojiti četiri međunarodne zlatne medalje vrhunski je uspjeh.

- Jako sam sretna zbog uspjeha. Gabrijel i ja smo dali sve od sebe i ovo nam je veliki poticaj za dalje. Iznimno sam ponosna na svog partnera, ali i trenera jer se on jako trudi da odemo na svako novo natjecanje i da na njima budemo što bolji. U klubu svi radimo kao jedna velika obitelj, i evo mogu reći kako se nadam dobrim rezultatima i na prvenstvu Hrvatske u Dugom Selu - kaže Laura.

- Kad plešem, uvijek sam sretan i uživam u svakom koraku. Svaki trening me oduševljava, a natjecanje je naravno kruna svega. Mislim da smo Laura i ja odličan plesni par i užitak je plesati s njom. Naravno da sam presretan odličjima iz Rumunjske i od srca hvala treneru Igoru na golemom trudu – zaključio je Laurin partner, Gabrijel.

Tanja Kvorka
Gabrijel Mihalik

plesač

Kad plešem, uvijek sam sretan i uživam u svakom koraku. Svaki trening me oduševljava, a natjecanje je naravno kruna svega.
Plesači iz Osijeka, Đakova i Vukovara su postigli iznimne rezultate u jakoj međunarodnoj konkurenciji
Možda ste propustili...

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

NA STAGE LEGENDARNOG DINGWALLSA POPET ĆE SE 28. TRAVNJA

Bare & Majke spremaju se osvojiti London

Najčitanije iz rubrike