Novosti
VELIKI POSAO HRVATSKE AUTOMOBILSKE KOMPANIJE

Hyundai Motor i Kia Motors zajedno ulažu 80 milijuna eura u Rimac Automobile
Objavljeno 14. svibnja, 2019.

Hyundai Motor i Kia Motors zajedno su uložili 80 milijuna eura (oko 600 milijuna kuna) u Rimac Automobile. Ugovor o suradnji u ponedjeljak su u sjedištu Rimac Automobila u Svetoj Nedelji potpisali osnivač tvrtke Rimac Automobili Mate Rimac te izvršni potpredsjednik Hyundai Motor Groupa Euisun Chung.

Hyundai Motor Group je globalna korporacija s oko 250 tisuća zaposlenika diljem svijeta, u sklopu koje se nalazi i Kia Motors. Hyundai Motor će u Rimac Automobile investirati 64 milijuna eura, a Kia Motors 16 milijuna eura. Hyundai Motor, Kia Motors i Rimac Automobili usko će surađivati ​​kako bi razvili električni sportski automobil sa središnje smještenim pogonom sportske marke Hyundai N te hibridno vozilo visokih performansi s pogonom na vodik i električni pogon. "Hyundai Motors Company ovom suradnjom želi ubrzati svoj prelazak na čistu mobilnost i pozicionirati se kao globalni lider u pokretanju ove promjene u industriji", navodi se u priopćenju hrvatske automobilske kompanije. Jedna od ključnih mjera za postizanje tog prelaska je, kako se ističe, elektrifikacija kojoj se Hyundai Motor Group predano obvezao s 44 elektrificirana modela planirana do 2025. godine.

Euisun Chung izjavio je da su Rimac Automobili inovativna tvrtka s izvanrednim sposobnostima u električnim vozilima visokih performansi. "Njihovi startup korijeni i bogato iskustvo u suradnji s proizvođačima automobila u kombinaciji s tehnološkom snagom čine Rimac idealnim partnerom za nas. Radujemo se suradnji s Rimcem na našem putu prema čistoj mobilnosti", poručio je Chung u priopćenju.

Rimac je poručio da su impresionirani vizijom Hyundai Motor Grupe i njezinim brzim i odlučnim inicijativama te kako vjeruju da će ovo tehnološko partnerstvo stvoriti maksimalnu vrijednost za obje tvrtke i klijente. "Rimac je još uvijek mlada i relativno mala, ali brzorastuća tvrtka. Vidimo snažnog investitora i tehnološkog partnera u Hyundai Motor Grupi i vjerujemo da će ova suradnja osnažiti položaj Rimac Automobila kao dobavljača tehnologije elektropogona za partnere u industriji", poručio je Rimac, osnivač tvrtke iz Svete Nedelje koja razvija i proizvodi ključne sustave elektropogona za mnoge svjetske automobilske tvrtke, a trenutno zapošljava više od 500 ljudi.

Iz hrvatske tvrtke tako poručuju da su se etablirali kao lider u tehnologiji električnih vozila visokih performansi i kao proizvođač električnih sportskih automobila. Hina
Cilj suradnje s tvrtkom Rimac Automobili je ubrzati prelazak Hyundai Grupe na “čistu mobilnost”
Možda ste propustili...

ZBOG IZRAZA "VELIKOSRPSKA AGRESIJA"

Zekanović prozvao predsjednicu zbog Vučića

VELIK PAD BROJA LAŽNIH NOVČANICA

Na milijun originalnih ide samo jedna krivotvorena

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Kanader gasi požar kod Metkovića