Mozaik
45. FESTIVAL TAMBURAŠKIH PJESAMA ‘’ZLATNI GLAS ZLATNE DOLINE’’

Pobijedili Ansambl Ruže i Dukati
Objavljeno 14. svibnja, 2019.
Ansambl Ruže iz Subotice i Dukati iz Širokog Brijega pobjednici su 45. Festivala tamburaških pjesama Zlatni glas zlatne doline 2019., koji je organizirala Općina Kaptol pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije. Zbog sve većeg zanimanja publike, kaptolački festival, jedan od najstarijih u Hrvatskoj, ove je godine održan u prepunoj dvorani OŠ Vilima Korajca.

Nastupile su četiri pjevačke skupine, osam tamburaških sastava i desetak solista uz pratnju orkestra Tamburaške škole Batorek iz Osijeka, tako da je ovogodišnji 45. festival okupio oko 90 izvođača.

- Osim pjesma od Like do Iloka, ovdje imamo i izvođača iz susjednih država, pa tako rastemo u svakom pogledu. Imamo i podršku velikog broja sponzora te Požeško-slavonske županije i svima zahvaljujem - rekao je načelnik Pavičić.

Ansambl ‘‘Ruže‘‘ iz Subotice s pjesmom "Ej tamburo" osvojio je prvu nagradu stručnog suda, drugi je TS Zvona iz Đakova s pjesmom "Otet ću te zlato moje", a treća Ana Baketarić izvodeći skladbu "Zbogom i oprosti mi".

Više od 400 posjetitelja u dvorani su najviše glasova dali Dukatima iz Širokog Brijega za pjesmu "Šešir", slijedi Željka Kršulj Berač uz TS Brijest sa pjesmom "Zaboravit‘ nikad srce neće" te Petar Pokupčić iz Sladojevaca sa skladbom "Hej tuđino". Gosti su bili Šima Jovanovac, Stjepan Jeršek Štef i muška pjevačka skupina Starotopoljani, a tijekom druženja svirali su TS Žeteoci iz Osijeka i ženski TS Liberta iz Kaptola.

Ekipa Studija Paradigma iz Osijeka snimala je festival, a snimku će emitirati više od 15 televizija iz RH i susjednih zemalja. B.S.T.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike