Kultura
ZAGREBAČKI SOLISTI NA PRESTIŽNOM FESTIVALU

Šest koncerata u Južnoj Koreji
Objavljeno 23. travnja, 2019.
Tongyeong International Music Festival osnovan je 2002. i vrlo se brzo potvrdio kao jedan od najboljih azijskih festivala klasične i suvremene glazbe. U 18 sezona, tijekom kojih je Tongyeong postao UNESCO-ov grad glazbe, nastupali su svjetski proslavljeni solisti, orkestri, komorni sastavi i operne produkcije. Zagrebački solisti odabrani su za rezidencijalni ansambl 2019. i za održanje šest koncerata! Na jednom im se kao solist pridružio Wenzel Fuchs, soloklarinetist Berlinske filharmonije, a na drugom Edicson Ruiz, kontrabasist koji se u povijest upisao kao najmlađi glazbenik koji je ikada postao članom istog orkestra.


Pod dirigentskim vodstvom Alexandra Liebreicha, Zagrebački solisti nastupaju i kao vođe dionica festivalskog orkestra. Na prvom orkestralnom koncertu kao solistica je nastupila Veronika Eberle, jedna od vodećih svjetskih violinistica mlađe generacije, koja je sa 16 godina debitirala s Berlinskom filharmonijom. Na gala koncertu u povodu zatvaranja, Zagrebački solisti, kao vođe orkestralnih dionica, nastupili su u velikoj opernoj produkciji - izvedbi opere Valkire Richarda Wagnera.
Uz njih, na ovogodišnjem Tongyeong International Festivalu nastupili su violončelist Mischa Maisky, Lucernski simfonijski orkestar, harfist Xavier de Maistre, Arditti kvintet, Pepe Romero i druga eminentna imena glazbenog svijeta. N.Vek.
Možda ste propustili...

NOĆ KNJIGE U VINKOVCIMA

Prvi put u novoj zgradi Knjižnice

FOOZOS OBILJEŽIO 150. OBLJETNICU ROĐENJA IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Predstava “Blagoslov” u čast našoj velikoj književnici

Najčitanije iz rubrike