Crna kronika
POLICIJA ISTRAŽUJE OKOLNOSTI

Pronađena mrtva djevojka (22) na Sjenjaku
Objavljeno 18. travnja, 2019.
Tijelo 22-godišnjakinje prevezeno je na Zavod za patologiju i sudsku medicinu na obdukciju
OSIJEK - Dvadesetdvogodišnja Osječanka smrtno je stradala pri padu s jedanaesterokatne zgrade u osječkom naselju Sjenjak. Prema dostupnim informacijama, djevojka nije živjela u toj zgradi. Iako za sada nema službenih potvrda, pretpostavlja se da je riječ o samoubojstvu, no još uvijek je puno neriješenih pitanja, na primjer, zašto je pala baš s te zgrade te je li bila sama prije pada?!- Policija je dobila dojavu u srijedu nešto poslije 22 sata da je pronađeno mrtvo tijelo. Tijelo je prevezeno u Klinički bolnički centar Osijek na Zavod za patologiju i sudsku medicinu na obdukciju kojom će se utvrditi točan uzrok smrti - doznajemo od Vesne Žnidarić Bolarić iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Mrtvo tijelo Osječanke pronađeno je s istočne strane zgrade, koja stoji uzdužno s šetalištem na Sjenjaku. Policija je i u četvrtak prijepodne razgovarala sa stanarima zgrade, iza koje je nađeno tijelo 22-godišnjakinje, ne bi li prikupila što više informacija o tome što je prethodilo tragediji.

Ovo je samo jedan od primjera u tragičnom nizu u kojemu visoke zgrade u najmnogoljudnijem osječkom naselju Sjenjak budu posljednje mjesto kamo samoubojice kroče. Jedan takav slučaj zbio se u veljači 2015. kada se s osmog kata stambene zgrade, u blizini robne kuće, bacio 51-godišnji Osječanin. Ista stvar dogodila se i 2012. kada je život tako okončao drugi muškarac.

U Osječko-baranjskoj županiji, tijekom 2018., dogodilo se 50 samoubojstava, a 48 je pokušano. Posljedice izvršenih i pokušanih samoubojstava su: 50 smrtno stradalih osoba, troje je ozlijeđeno teško, a 21 lakše.

Najviše ljudi ubilo se vješanjem, i to 30, a još deset pokušalo si je život oduzeti na isti način. Četvero se ubilo pucajući u sebe, troje se ubilo skokom u vodu, a jedna osoba pod vlak. Dvoje si je oduzelo život trovanjem, a još 17 je to pokušalo na isti način. Dvoje se ubadalo no preživjeli su, ali jedna se osoba ubila. Bacanjem sa zgrada ubilo se dvoje, a 14 se pokušalo ubiti rezanjem žila...

Najviše samoubojstava i pokušaja zbilo se na području Osijeka, i to 17 suicida i 24 pokušaja. Osam samoubojstava zbilo se u Čepinu, kao i na području Našica. Na čepinskom području zbila su se lani i dva pokušaja suicida, a na našičkom području sedam. Na području Đakova prošle godine bilo je šest samoubojstava i pet pokušaja, a na području Belog Manastira i Donjeg Miholjca po četiri suicida. Po četiri su pokušaja bila na području Baranje i jedan kod Donjeg Miholjca. Kod Belišća su zabilježena tri suicida i četiri pokušaja.

Sandra Lacić
LANI U HRVATSKOJ 1439 SUICIDA
Osječko-baranjska županija bila je na trećem mjestu u Hrvatskoj po broju samoubojstava. Prema statistici Ministarstva unutarnjih poslova za 2018., u Hrvatskoj se ubilo 1439 osoba, a još 782 slučaja ostala su na pokušaju.

U proteklih deset godina, od 1. siječnja 2009. do 31. prosinca 2018., u Hrvatskoj se ubilo 6933 ljudi, a najviše je to učinilo prošle godine - 782. Još 7029 suicida ostalo je na pokušaju. U proteklih deset godina 9249 muškaraca izvršilo je ili pokušalo sucid te 4713 žena. Razlozi samoubojstava su razni. Sve češće se spominju siromaštvo, staračka neperspektivnost, a navode se i ljubomora, nesređeni obiteljski odnosi, duševna bolest, alkoholizam, neuspjeh u školi...
Možda ste propustili...

POLICIJA POZIVA GRAĐANE DA VRATE ORUŽJE

Pronašao minu radeći u polju

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

Najčitanije iz rubrike