Mozaik
NA INTER DANCE FESTU

Nina otplesala s “rajsneglom” u bolnom stopalu
Objavljeno 18. travnja, 2019.
Na “rajsneglu” je bosom nogom stala u prvoj trećini koreografije i nastup odradila bez suza

Čak 80 članova Plesnog studija Shine sudjelovalo je na IDO Grand Prix 2019 – INTER DANCE FEST natjecanju u Sarajevu. Iako nisu donijeli ni jednu medalju, plesna pedagoginja PS Shinea Mira Sekereš nije krila zadovoljstvo sudjelovanjem. Naime, prvi put osječki su plesači sudjelovali na gala večeri organiziranoj na kraju natjecanja gdje su zauzeli visoko drugo mjesto.

- Članice od 8 do 12 godina nastupile su s koreografijom Babylon i oduševile strane suce. Prvi put smo se predstavili na gala večeri i bili smo više nego zadovoljni. No, jedan je događaj vrijedan spomena, a to je nastup osmogodišnje solistice Nine Vukašinović u regularnom dijelu natjecanja, jedinom koja je nastupala s "rajsneglom" zabodenom u stopalo, ispričala je Sekereš, pojašnjavajući da se oštar predmet sasvim slučajno našao na pozornici dok je Nina plesala – bosa. Glazba je bila u početku spora i kad se iz štreberice trebala transformirati u rokericu kako je zahtijevala koreografija, svom je snagom udarila o pod i stala na "rajsneglu". Na njezinu licu, kaže, nije se mogla iščitati bol te je Nina besprijekorno do kraja otplesala cijelu koreografiju na pjesmu grupe Queen te između devet solista osvojila visoko četvrto mjesto.

- Na "rajsneglu" je stala u prvoj trećini koreografije i cijeli je nastup odradila bez suza. To su trenutci kad vidimo tko su pravi plesači, uporni i profesionalni, s odličnom plesnom energijom. Odmah smo joj priskočili u pomoć, a ona mi je rekla da pokažem sucima na što je stala kako bi plasman bio što bolji - priča Sekereš. No, to nije bilo potrebno, jer je Nina, kaže naša sugovornica, unatoč boli i stranom predmetu u stopalu, besprijekorno odradila cijelu koreografiju.

Marija Mihelić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike