Novosti
BISKUP ŠKVORČEVIĆ U USKRSNOJ PORUCI:

Dajmo doprinos općem napretku naše domovine!
Objavljeno 17. travnja, 2019.
Požeški biskup, msgr. Antun Škvorčević, na preduskrsnom susretu s novinarima predstavio je svoju uskrsnu poruku te čestitao uskrsne blagdane Hrvatima u domovini i dijaspori.

Svoju poruku za Uskrs 2019. pod motom "Ustani, uzmi nosiljku i pođi kući!" (Mt 9,6) biskup Škvorčević započeo je navodeći iskustvo negativnosti kojim je ispunjena naša svakodnevica. Neke agencije za ispitivanje javnog mnijenja povremeno navode kako veliki broj građana smatra da Hrvatska ne ide u dobrom smjeru, a i s drugih strana mogu se čuti uglavnom negativna mišljenja o stanju kod nas, utemeljena na onom što se događa prvenstveno na gospodarskoj i političkoj razini.

- Tužno je biti očevidcem propadanja brodogradilišta, neuspjelih pokušaja sanacije drugih gospodarskih subjekata, zanemarene poljoprivrede, iseljavanja pojedinaca i obitelji, loših međuljudskih odnosa, nasilja u obitelji, niske razine komunikacije zastupnika u Hrvatskom saboru. Kažu neki da Hrvatska nalikuje na paraliziranog čovjeka, kojemu je potrebna pomoć. Uskrs je prigoda u kojoj valja postaviti pitanje što se u pogledu negativnosti može kod nas učiniti s Isusom Kristom.

U biskupovoj uskrsnoj poruci posebno je naglašena riječ "ustani" i njezino trostruko značenje: ozdravljenje od fizičke uzetosti, povratak u ovozemaljski život i uskrsnuće, što znači tjelesno i duhovno ozdravljenje i potpunu čovjekovu obnovu.

Biskup je govorio o ljudskim nemoćima i naveo primjere Isusova vraćanja umrlih u ovozemaljski način postojanja. Naglasio je da se upravo zbog Isusova djelovanja u nama isplati u Hrvatskoj živjeti i može puno dobra učiniti. "Ispunjeni njegovom uskrsnom energijom svjedočimo novoga čovjeka u obitelji i društvu, te vlastitim inicijativama dajmo doprinos općem napretku naše domovine", poručio je biskup Škvorčević. P.Ž.
Nasmiješite se, Uskrs je!
“Kad netko fotografira, redovito nas poziva da se nasmiješimo te budemo lijepi na fotografiji. Ne zaboravite da je u uskrslom Gospodinu zasjala puna ljepota uspjelog čovjeka, oslobođena zla i smrti, te vas pozivam: Nasmiješite se, Uskrs je!” rekao je novinarima požeški biskup, msgr. Antun Škvorčević.
Možda ste propustili...

IVAN ANUŠIĆ SLAVONSKI LIDER HDZ-A O POSTIZBORNIM PREGOVORIMA

Formirat ćemo novu vladu, pregovori neće dugo trajati

Najčitanije iz rubrike