Mozaik
REDATELJ DOKUMENTARCA JE RON HOWARD

Objavljen je trailer za film o Lucianu Pavarottiju
Objavljeno 13. travnja, 2019.
Luciano Pavarotti jedno je od najvažnijih imena i opernog i cijelog glazbenog svijeta. Njemu u čast kreiran je dokumentarni film "Pavarotti", redatelja Rona Howarda, koji će biti objavljen 7. lipnja. Kao najava ovog iščekivanog dokumentarca predstavljen je i službeni trailer. Tim koji je kreirao hvaljeni film "The Beatles: Eight Days A Week – The Touring Years" stoji i iza ovog dokumentarnog filma, a donosi intimni pogled na život, rad i djelo talijanske pjevačke ikone koja je operu približila širokoj svjetskoj publici. Oscarom nagrađeni Ron Howard nastojao je zaviriti u Pavarottijev život i izvan sfere javne osobe kako bi prikazao pravog čovjeka iza te slike. Dokumentarni film uključuje snimke Pavarottijevih povijesnih nastupa, iskrenih intervjua, kao i snimaka iz privatne kolekcije koje još nisu ugledale svjetlo dana, zahvaljujući njegovoj obitelji koja je ustupila pristup svojoj arhivi videomaterijala. Film prati njegov život od ranog djetinjstva, početaka amaterskog pjevanja do postizanja svjetske slave, ali i njegov privatni život – Pavarottija kao supruga, oca, posvećenog umjetnika i filantropa. Uz brojne snimke, filmu su svojim izjavama i pričama pridonijeli i Pavarottijevi bliski glazbeni suradnici i prijatelji, među kojima su, kako trailer otkriva, José Carreras i Bono.

- Pavarottijev život bio je prepun uspona i padova, dramatičnih trenutaka, a kao i svaki izuzetni karakter, bio je čovjek suprotnosti. Njegova umjetnička ambicija, potaknuta iznimnim talentom i ljubavi prema čovječanstvu, stvorila je tu snažnu povezanost s publikom, ali ujedno i pridonijela njegovu životu filantropa. Fasciniran sam načinom na koji su njegova emocija i strast stvorile tu divnu glazbu i neraskidivu povezanost s publikom, kao i njegovu naklonost ljudima te promicanje ljudske dobrote. Živio je život pravog filantropa! - zaključuje Howard. T.Kvorka
ODLIČAN SOUNDTRACK S ARIJAMA I LIVE SNIMKAMA
Dokumentarni film prati i bogati soundtrack, u izdanju Decca Records, koji donosi arije i pjesme, kao i kolekciju studijskih i live snimaka. Soundtrack izlazi 7. lipnja, a prednarudžbe su dostupne i hrvatskoj publici preko Google Playa i službenog webshopa. Na soundtracku će između ostalih biti i snimka pjesme “Miss Sarajevo” (live Pavarotti & Friends Together for the Children of Bosnia) te “O Sole Mio” i “Nessun Dorma!” s live s legendarnog koncerta “Original Three Tenors” u Rimu 1990.
Možda ste propustili...

HRT: KULTNA EMISIJA 27. TRAVNJA

"Dobro jutro, Hrvatska" slavi svoj 32. rođendan

GLAZBENIK JE VELIKI LJUBITELJ I ZAŠTITNIK MAČAKA

Baby Lasagna i mačak Stipe postali su junaci slikovnice o prijateljstvu

NIKAD RANIJE OBJAVLJENE PJESME

Novi album J. Casha

Najčitanije iz rubrike