Osijek
DOBRE VIJESTI

Povećane uskrsnice
za 50 do 100 kuna
Objavljeno 28. ožujka, 2019.
Isplata uskrsnica za umirovljenike i socijalno ugrožene osobe i ove će godine krenuti u tjednu prije Uskrsa, no ono što je još važnije, iznosi uskrsnica za umirovljenike povećani su za 50 do 100 kuna, ovisno o visini mirovine. Novost je i to da su, umjesto dosadašnja tri, mirovine, a time i uskrsnice, podijeljene u četiri razreda.

- Vodeći računa o povećanju režijskih troškova, predložili smo gradonačelniku da, uz uvođenje dodatnog razreda mirovina, povećamo i iznose uskrsnica, što je on i prihvatio. Umjesto razreda u kojemu su bile mirovine od 1000 do 1700 kuna, uveli smo dva razreda, od 1000 do 1200 (drugi razred) te 1200 do 1700 kuna (treći razred). Uskrsnice sada iznose 400 kuna za prvi razred (do tisuću kuna mirovine), 300 za drugi, 250 za treći i 150 kuna za četvrti razred (od 1700 do 2000 kuna mirovine) - rekao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Drago Šerić, prvi potpredsjednik Gradskog vijeća i predsjednik stranke Aktivni nezavisni umirovljenici.

Iznosi uskrsnica za socijalno ugrožene osobe ostaju nepromijenjeni za sve tri kategorije te će tako nosioci prava na naknadu stanovanja dobiti 300, nositelji prava na pomoć u prehrani 200, a korisnici Centra za prihvat beskućnika dobit će 100 kuna uskrsnice. Njima će navedeni iznosi biti uplaćeni na poklon kartice Zagrebačke banke.

- Očekujemo da će 90 posto umirovljenika uskrsnice dobiti na kućnu adresu, bez potrebe podnošenja zahtjeva, dok će oni koji eventualno primaju mirovine iz dva ili više izvora, ili su pod međunarodnim ugovorima te nemamo evidenciju o visini njihovih mirovina, morati kao i do sada podnositi zahtjeve - poručio je Romano Kristić, pročelnik Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo.

Zahtjevi se mogu podnijeti od 1. do 30. travnja u Gradskoj upravi ili gradskim četvrtima i mjesnim odborima i te će uskrsnice biti isplaćene do kraja svibnja. Grad je otvorio i broj telefona (229-102) za sve one koji imaju bilo kakva pitanja vezano uz ostvarivanje prava na uskrsnicu. I. Alilović
Možda ste propustili...

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

GRAD OSIJEK ZA PRAZNIK RADA

Grah i druženje kod katakombi

Najčitanije iz rubrike