Sport
SLAVONKE BROJE POSLJEDNJE DANE U A-1 LIGI

Osječki je prvoligaški ples trajao samo jednu sezonu?
Objavljeno 22. ožujka, 2019.

Ovoga vikenda na rasporedu je pretposljednje (21.) kolo A-1 lige košarkašica, u kojoj se natječu tri slavonska predstavnika - Požega, Mursa i Brod na Savi. I sva bi tri mogla ispasti iz elitnog razreda jer se trenutačno nalaze na samom dnu tablice s istim učinkom od tri pobjede i 17 poraza. Iz lige izravno ispadaju tri kluba, dok deveti s tablice, a to je trenutačno Podravac iz Virja (4-17), igra kvalifikacije za ostanak.

Iako nikoga ne treba otpisivati, jer su sva tri kluba samo "minus pobjedu" u odnosu prema Podravcu, a čuda se ponekad događaja, čini se da su se Osječanke već pomirile s ispadanjem jer ono što su pokazale prošlog tjedna na parketu Baldekina protiv Šibenika ispod je svake razine, posebice prvoligaške. "Mursašice" su u Dalmaciji izgubile 72:36, a od rezultata je još gora bila igra. Dovoljno je spomenuti da su imale 25 posto šuta i čak 20-ak izgubljenih lopti. No, ta igra bez igre nije se dogodila samo u Šibeniku, Mursa tako igra većim dijelom ove sezone. Uostalom u prvom dijelu prvenstva upisale su samo jednu pobjedu, u drugom još dvije (Brod na Savi i Požega), ali premalo je to da bi se ostalo u elitnom razredu. Doduše, ni konkurencija s dna nije bolja, ali kako stvari stoje, gotovo je sigurno da Osijek sljedeće sezone neće imati ženski klub u Prvoj košarkaškoj ligi.

Nakon što su se "mursašice" nakon devet godina izbivanja na početku ove sezone vratile u A-1 društvo, klupska se uprava nadala da prvoligaškli ples neće trajati samo jednu sezonu. Nada nije ugašena čak ni nakon prvog dijela sezone kada se jasno vidjelo da ekipa nema kvalitetu za borbu s iole malo jačim ekipama. U Mursi su se nadali kako je opstanak moguć i dovedene su dvije Amerikanke, Blair i Zlain, ali ni to nije pomoglo. Ekipa je nastavila nizati poraze i dva kola prije kraja sezone čini se da nema spasa. Iako bi pobjede u posljednja dva susreta sve okrenule, naravno, ako im naruku budu išli rezultati Podravca i Požege. U slučaju istog učinka i Podravac i Požega su ispred Murse zbog boljeg međusobnog skora.

Osječanke priliku za popravak dojma imaju već sutra (subota) kada u dvoranu Jug stiže vrlo dobar Zadar, no da bi se iznenadile favorizirane gošće, Nikšićeva ekipa mora odigrati svoju najbolju utakmicu ove sezone. I. Liović

Ivana Liović
Ženska prvoligaška košarka nije na visokim granama u Hrvatskoj, ali je A-liga neizvjesna i to joj daje određenu draž
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike