Mozaik
S UDRUGOM “VELIKO SRCE MALOM SRCU”

Leteći odred objavio spot
za pjesmu “Hrabro srce”
Objavljeno 14. ožujka, 2019.
Vrlo emotivnim videospotom žele podignuti svijest o važnosti doniranja organa

Leteći odred nas je svojim novim singlom "Hrabro srce" odlučio podsjetiti koliko je ljubav važna i kako nas ona potiče da pomognemo onima kojima je to najpotrebnije.

Pjesmom žele inspirirati i potaknuti mnoge ljude na još veću solidarnost, ali ih i navesti da se dodatno informiraju o tome kako doniranjem organa nekome mogu spasiti život. Leteći odred je neumoran u doniranju fantastičnih singlova svojim obožavateljima, a ovaj put nam predstavlja nešto zaista posebno.

Povezala ih sudbina
Osim vrlo zarazne melodije, koja će vam se sigurno neprekidno motati po glavi, pjesma ima i plemenitu svrhu. Pjesmu "Hrabro srce" prati i vrlo emotivan spot, čija će vam priča sigurno izmamiti suze. Radnja spota prikazuje susret žene i mladića koji je dobio srce njezina sina te imamo priliku vidjeti kako izgleda susret osoba koje je povezala sudbina i zauvijek im promijenila život. Njihovi pogledi i silina emocija ne mogu se opisati, a od emocija koje prenose zastaje dah.

- Spot prati sve faze upoznavanja - od onog prvog trenutka, kada ga ona praktički ne može pogledati i krivi ga za nešto, do faze kada ga prihvaća kao vlastitog sina. Do kraja spota majka prihvaća situaciju koja se dogodila, ali ostaje tuga i pitanje zašto se to dogodilo baš njezinu djetetu. Susret teško pada i jednom i drugom. Ona ga se boji pogledati u oči kako ne bi u njima ugledala pogled svog sina, što bi ju slomilo. On, s druge strane, ne zna kako reagirati. Čeka njezinu reakciju i odobravanje. Utjeha joj je što je njezin sin na neki način nastavio živjeti kroz srce donirano mladiću, koji je preživio zahvaljujući nesebičnosti majke, koja je bila spremna na takav čin dobrote. Maestralna izvedba glumaca vodi nas kroz teške trenutke upoznavanja sve do kraja, kada žena mladića uzima u naručje kao svoje dijete. Glumci su na vrlo snažan način prenijeli emocije ljudi koji su doživjeli takve trenutke i to zbilja vrhunski odglumili - komentirao je redatelj spota Marko Zeljković Zelja.

Važan problem
Autor glazbe i teksta je Denis Dumančić, a za aranžman je zaslužan Igor Ivanović. Poznati glumci dali su podršku projektu.

U spotu glume Pavle Matuško, kojeg možete pratiti na HBO-u u seriji "Uspjeh", i glumica Dora Polić Vitez, koju pamtimo po ulozi blagajnice iz kultnog filma "Blagajnica hoće ići na more". Spot je sniman na različitim lokacijama, između ostaloga, u Health Club TT Exclusive, u sklopu kojeg djeluje i Mario Valentić sa svojim konceptom Healthy fit, koji i sam često donira krv i plazmu te sudjeluje u brojnim humanitarnim akcijama. Dečki iz Letećeg odreda stupili su u kontakt i s udrugom “Veliko srce malom srcu” kako bi uz njezinu pomoć podignuli svijest o važnosti doniranja.

- U Hrvatskoj trenutno ima više od 10.000 djece sa srčanim bolestima, a godišnje ih se rađa oko 500. Dakle, riječ je o 10.000 obitelji u Hrvatskoj koje se susreću s tim važnim javnozdravstvenim problemom - rekla nam je dopredsjednica udruge Barbara Vidović Brzaj.

"Veliko srce malom srcu” neprofitna je, humanitarna udruga liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima koja postoji od 1994. Njezin je glavni cilj razvijanje svijesti o potrebi ranog utvrđivanja srčanih grešaka, potpora njihovu pravodobnom i pravilnom liječenju, prikupljanje sredstava za nužne uređaje, pomagala i lijekove te pružanje psihološke pomoći roditeljima djece sa srčanim bolestima i greškama.

Tanja Kvorka
 
Najčitanije iz rubrike