Mozaik
U BELIŠĆU ODRŽAN “KORAK DO ZVIJEZDA”

Mladi glazbenici dokazali da je vjera u njih opravdana
Objavljeno 23. veljače, 2019.
Pjevači su nastupili s instrumentima i klavirskom pratnjom u kazališnoj atmosferi

Publika u belišćanskom Centru za kulturu Sigmund Romberg u četvrtak je istinski uživala u još jednoj novoj glazbenoj poslastici – zajedničkom glazbenom projektu Grada Belišća, Centra za kulturu Sigmund Romberg i tvrtke Bel-Press, uz podršku Gradskog radija Belišće.

Riječ je o glazbenom spektaklu pod nazivom "Korak do zvijezda" koji su organizatori zamislili kao priliku za afirmaciju mladih glazbenih nada s područja Slavonije i Baranje, ali i šire, posebno zbog toga što je riječ o novom projektu na glazbenom nebu kakav dosad nije održan na ovim prostorima. Nositelji programa, grupa Fluentes, koji su dobitnici nagrade Porin 2018. u kategoriji novi izvođač godine, dobro su zagrijali publiku sukladno već prijašnjim najavama njihova frontmena Gorana Boškovića, koji je najavio mnoga iznenađenja za posjetitelje, ali i naglasio da će se i ovom prilikom dokazati da sva kulturna dobra počinju na mladim ljudima koje treba poticati, motivirati i davati im podršku.

Uz njih je nastupilo još šest mladih izvođača koji se već dokazali na domaćem estradnom nebu: mlada Đakovčanka Iva Ćurić, finalistica Zagrebačkog festivala 2019., koja je publiku osvojila s izvedbom "Gdje je sad ljubav" i čija je pjesma "Ne možeš" prije dvije godine bila najemitiranija pjesma u mreži Hrvatskih radija. Za Belišćanku Meri Andraković, fantastičnog raspona glasa bez lažne skromnosti, može se reći da njezino vrijeme tek dolazi, a njoj su se odličnim izvedbama pridružili i Lege, Dominik Blaževac, Jakov Mađarić i Matej Podgorščak. Svaki izvođač belišćanskoj se publici predstavio se s tri pjesme prema vlastitome izboru, koje je brojna publika pozdravljala dugotrajnim pljeskom, a program je vodio glazbeni urednik na Radiju Osijek Zvonimir Mandić.

Specifičnost tog novog projekta, koji je osmišljen prošle godine, bilo je to da je on ne samo novitet na kulturnoj glazbenoj sceni Grada Belišća nego i puno šire.

- Riječ je zapravo o okupljanju mladih pjevačkih snaga, uglavnom s naših prostora, koji su si već početnim hitovima osigurali mjesto na hrvatskoj estradi, a ovom se prilikom predstavljaju publici u drukčijem ambijentu, nego kako to inače imaju prilike: na koncertu poluakustičnog tipa s instrumentima i klavirskom pratnjom i u kazališnoj atmosferi, pa je samim tim i doživljaj potpuno drukčiji - pojasnila je ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg Belišće, Tea Kozina.

Kada je u povodu novog projekta u Belišću prije desetak dana održana konferencija za novinare, na kojoj su govorili gradonačelnik Belišće Dinko Burić, direktor tvrtke Bel-Press Mato Jerkić, uz pokretača projekta Renata Lukića, ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg Belišće Tea Kozina, frontmen grupe Fluentes Goran Bošković, voditelj priredbe, te urednik Hrvatskog radija Studija Osijek Zvonimir Mandić, poseban je naglasak stavljen na činjenicu da je u posljednje vrijeme, zbog svojih talentiranih mladih izvođača, Slavonija glazbeno iznimno zanimljiva i jaka kakva nije bila već desetljećima te ju upravo zbog toga ovakvim projektima treba dodatno poticati i pomagati glazbenim talentima da pronađu svoje pravo mjesto na domaćem glazbenom nebu.

- Belišće je sredina koja se oduvijek ponosila raznolikošću i bogatstvom novih sadržaja, poput Vedrofona, Belišćanske zlatne jeseni, Tambura GRB festa, izvanrednog Belišćanskog vremena i drugih manifestacija, a ovaj je put grupa mladih ljudi s iskustvom inicirala još jedan novi sadržaj koji stvara nove vrijednosti. Stoga sam iznimno zahvalan svima onima koji su radili na kreiranju tog sadržaja koje je Grad sa zahvalnošću prihvatio i podržao - naglasio je na press-konferenciji gradonačelnik Burić.

Lidija Aničić
nastupili
FLUENTES I ŠEST MLADIH IZVOĐAČA
Okupljanje mladih pjevačkih snaga, uglavnom s naših prostora, koji su si osigurali mjesto na estradi
Možda ste propustili...

FILM U HRVATSKA KINA DOLAZI 25. SRPNJA

Kad je Deadpool sreo Wolverinea

NEMA VIŠE “DŽABE”

Pet eura za ulazak u Veneciju

Najčitanije iz rubrike