Crna kronika
NESREĆA KOD POŽEGE

Pijan autom naletio na mlade pješake
Objavljeno 20. veljače, 2019.
GRABARJE - Vozač koji je automobilom u Grabarju kod Požege naletio na 17-godišnjaka i 19-godišnjakinju i pri tome ih teško ozlijedio u krvi je imao nevjerojatna tri promila alkohola! Teško ozlijeđeni mladić i djevojka, koji su, srećom, izvan životne opasnosti, zbog prijeloma su zadržani na liječenju u požeškoj bolnici, a vozač je lakše ozlijeđen te je nakon pružanja liječničke pomoći uhićen. Noć je proveo na triježnjenju u zgradi policije.


Policijska uprava požeško-slavonska priopćila je kako se nesreća zbila u utorak 30 minuta nakon ponoći. Dvoje mladih kretalo se uz cestu, pokraj igrališta, koja vodi u središte sela, jer na tom dijelu ne postoji pješačka staza. U tom trenutku na njih je, zbog neprilagođene brzine, Volkswagenom naletio 25-godišnjak kojem je alkotestom utvrđeno da ima tri promila alkohola u krvi. Neslužbeno doznajemo kako je mladić, koji je gurao bicikl, iz obližnjih Tominovaca, htio 19-godišnjakinju otpratiti do kuće u Grabarju.


Grabarjani su nakon nesreće izišli iz kuća i pohitali u pomoć unesrećenima. Odmah su, vidjevši u kakvom su stanju mladić i djevojka, pozvali Hitnu pomoć, koja je brzo došla te mladića i djevojku odvezla u Opću županisku bolnicu Požega. Vozač je nakon naleta na pješake izišao iz automobila, no, prema pričanju mještana Grabarja, zbog pijanstva uopće nije bio svjestan što je učinio. Policajci su ga alkotestirali, a nakon provedenog očevida i odvezli. Dok su djelatnici Policijske uprave požeško-slavonske obavljali očevid, ulica u kojoj se zbila nesreća bila je zatvorena za sav promet, pa su policajci vozila preusmjeravali na alternativne pravce.
Teško ozlijeđeni mladić i djevojka su nakon primanja u požešku bolnicu odmah zbrinuti i oboje će morati na operaciju. Kako doznajemo od prim. mr. sc. Damira Šimleše, voditelja Službe kirurgije Opće županijske bolnice Požega, mladić je od udara automobila i pada na tlo zadobio prijelom kosti glave, a djevojci je slomljena potkoljenica. Srećom, životi im nisu ugroženi. Protiv vozača podignuta je kaznena prijava zbog vožnje u pijanom stanju i izazivanja prometne nesreće.AGM Kruna
Najčitanije iz rubrike