Kultura
OTVORENO DO 3. OŽUJKA

Riječki torpedo - prvi na svijetu
Objavljeno 7. veljače, 2019.
ZAGREB - Produženo je trajanje izložbe "Riječki torpedo - prvi na svijetu do 3. ožujka 2019. godine. Izložba se može besplatno razgledati u Tehničkom muzeju Nikola Tesla (Savska cesta 18)


od utorka do petka od 11 do 19 sati, a subotom i nedjeljom od 10 do 15 sati. Ponedjeljkom i praznikom muzej je zatvoren


Organizatori izložbe su Теhnički muzej Nikola Tesla Zagreb i Muzej grada Rijeke, autor izložbe su Goran Pernjek, Deborah Pustišek Antić i Branimir Prgomet-


Riječ je o varijanti velike, atraktivne i važne izložbe koja je priređena 2016. u Rijeci i koja predstavlja važan dio dugogodišnjih inicijativa vezanih uz afirmaciju i očuvanje riječkog torpeda. Zagrebačka izložba obuhvaća dio "riječke" građe, koja prikazuje povijesno-tehnološki razvoj, te građu Tehničkog muzeja Nikola Tesla i Hrvatskoga pomorskog muzeja Split.
Riječka tvornica torpeda prvi je proizvođač torpeda u svijetu. Proizvodnju torpeda započela je oko 1860. i poslovala kroz period od jednog stoljeća sve do 1960-ih godina. Opremala je torpedima mornarice diljem svijeta, a na temelju riječkih torpeda kasnije su mornarice drugih zemalja izgradile vlastiti razvojni program torpeda. D.Kć.
1860.

počela je proizvodnja torpeda u Riječkoj tvornici torpeda i trajala jedno stoljeće, sve do 1960-ih godina prošlog stoljeća
Možda ste propustili...

POČINJE VENECIJANSKI BIJENALE

Najvažniji događaj za suvremenu umjetnost

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas

Najčitanije iz rubrike