Crna kronika
STRAVA U BILJU

Mlađa sestra poginula, starija teško ozlijeđena
Objavljeno 23. siječnja, 2019.
Očevidom je utvrđeno da je vozačica izgubila nadzor nad vozilom zbog neprilagođene brzine
BILJE

Sonja M. (16), iz baranjskog mjesta Lug, smrtno je stradala u stravničnoj prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak oko 20.15 u Ulici kralja Tomislava u Bilju. Njezina 19-godišnja sestra Maja ozlijeđena je teško, a vozačica i suvozačica u nesreći lakše su ozlijeđene. Inače, u utorak su hrvatske prometnice uzele živote čak pet mladih osoba.

- Nažalost, još jedan mladi život ugasio se u prometnoj nesreći zbog neprilagođene brzine. U utorak u 20.15, 23-godišnjakinja je upravljala automobilom kolnikom Ulice kralja Tomislava u Bilju, iz smjera sjevera prema jugu. Dolaskom do blagog zavoja u desno, zbog neprilagođene brzine, izgubila je nadzor nad vozilom. Vozilo je sletjelo u kanal i prednjim dijelom udarilo u betonski most, prevrnulo se na krov i otklizalo do drugog betonskog mosta. Smrtno je stradala maloljetna putnica iz vozila, a 19-godišnja putnica zadobila je teške ozlijede. Vozačica i 22-godišnja putnica zadobile su lakše ozljede. Protiv vozačice nadležnom državno odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu - kazao je Darijo Premec, glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske.

Na mjesto prometne nesreće pozvani su osječki profesionalni vatrogasci jer su nesretne sestre ostale zarobljene u zdrobljenom vozilu. Iz policije kažu da su na vozilu bile zimske gume, ali pozivaju vozače na oprez.

- Apeliramo na sve sudionike u prometu i vozače i bicikliste i pješake da se pridržavaju prometnih propisa. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu uvjetima i stanju na cesti jer na pojedinim dionicama dolazi do zapuha koji mogu dovesti do nesreće. Pješaci također trebaju biti oprezniji jer, i kada prelaze cestu na obilježenom pješačkom prijelazu, moraju voditi računa o tome koliko je vozilo na cesti udaljeno od njih - pozvao je glasnogovornik PU osječko-baranjske. Istaknuo je da policija stalno provodi preventivno-represivne akcije u prometu, no da nije sve ni na policiji.


- U šest dana poginule su tri osobe na našem području, a u cijelom siječnju prošle godine jedna. Unatoč tome što policija poduzima da se stanje u prometu dovede u najbolji mogući red, to moraju učiniti i sudionici u prometu. Kada svi u prometu shvate da se radi o njihovim životima, da policija nije tu samo da ih kažnjava, bit će i stanje sigurnosti u prometu bolje - zaključuje glasnogovornik.

Tijekom jučerašnjeg dana na području Hrvatske dogodilo se 30 prometnih nesreća u kojima je bilo teško ozlijeđenih i čak pet smrtno stradalih osoba, unatoč svakodnevnim upozorenjima na četiri glavne ubojice u prometu. Uzroci pogibija u utorak su neprilagođena brzina i nevezanja sigurnosnim pojasom.

Sandra Lacić
3

osobe smrtno su stradale u samo šest dana u prometnim nesrećama na cestama Osječko-baranjske županije
NEKI SU SMETALI VATROGASCIMA
Kako doznajemo od mještana Bilja, na mjestu tragedije okupilo se više osoba koje su smetale vatrogascima dok su spašavali unesrećene iz automobila. "Ljudi su hodali posvuda, a automobili su prolazili cestom. Samo čudom još netko nije nastradao. Kada je već sve bilo gotovo, došao je jedan policajac i to je sve. Gdje su bili ostali?" - pita se mještanin Bilja. Šokirala ga je i činjenica da su za vrijeme vatrogasne intervencije, kada se već znalo da je djevojka mrtva, poneki usmjerili mobitele prema prevrnutom automobilu i fotografirali tragediju.
Možda ste propustili...

ZATEČENI SU NA KARLOVAČKOM PODRUČJU

Taksijima su prevozili ilegalce

SLAVONSKE CESTE PUNE RECIDIVISTA

Ne mare za kazne. Kako ih zaustaviti?

Najčitanije iz rubrike