Mozaik
SAJAM VJENČANJA U TC PORTANOVA OSIJEK

Zvijezde nosile reviju za pomoć djeci s autizmom
Objavljeno 21. siječnja, 2019.
Modeli su bili Mia Dimšić, bračni par Čabraja, Igor Delač, Bruna Oberan i drugi

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

 

Jubilarni deseti Sajam vjenčanja Osijek održan prošlog vikenda u trgovačkom centru Portanova i ove je godine privukao velik broj izlagača i posjetitelja. Budući mladenci, kao i oni željni dobre zabave, a ovaj sajam tradicionalno nudi i to, okupili su se kako bi vidjeli što nudi industrija vjenčanja.

A izbor je u današnje vrijeme uistinu širok, konkurencija sve veća, o čemu svjedoči i brojka od čak 60 izlagača koji su zainteresiranima predstavili sve trendove u nadolazećoj sezoni. Svi oni željeli su pokazati kako su baš njihove vjenčanice najljepše, dvorane najraskošnije, gastroponuda najukusnija, a usluge fotografiranja, rasvjete i ozvučenja najdojmljivije. Među brojnim pružateljima usluga koje će vaš sudbonosni dan učiniti nezaboravnim bilo je i iznajmljivača golubova. Kažu, za određenu cijenu, vaše će vjenčanje oplemeniti i do 50 bijelih golubova koji će poletjeti u nebesa. A navodno se i vraćaju.

Uz pregršt zanimljivosti i događanja, interaktivne radionice, degustacije slastica i atraktivne sajamske popuste posjetitelji su u subotu mogli uživati u središnjem događaju humanitarnog karaktera – reviji vjenčanica i odijela koje su nosili poznati Osječani, pjevačica Mia Dimšić, glumci osječkog HNK-a Ivana Soldo Čabraja i Miroslav Čabraja, operna solistica iste kuće Ivana Medić, glumac Domagoj Mrkonjić, glumica Sara Lustig, pjevač Igor Delač, pjevačice Bruna Oberan, Sanja Azenić te njihova kolegica iz grupe Teška industrija, Matea Matković te mnogi drugi.

Osječki saloni
Sve spomenute poznate osobe s pozornica i malih i velikih ekrana, potpomognute atraktivnim profesionalnim modelima, prošetali su se modnom pistom u vjenčanim i večernjim haljinama te svečanim odijelima poznatih osječkih salona kao što su Isabelle, La Sposa, La Mirada, Atelier Stefanie i dr. kako bi pridonijeli kampanji za podizanje svijesti o problemima djece s autizmom. Naime, kupnjom humanitarne srećke svi su posjetitelji mogli podržati višegodišnji projekt "Sportom do rasta" Udruge obitelji djece s autizmom "Dar", odnosno stručno vođene radionice koje pomažu poboljšanju tjelesnog, psihičkog i emocionalnog zdravlja djece s autizmom. Uz to, oni koji su kupili srećku podržali su i novi projekt provođenja radionica samozbrinjavanja i svladavanja osnovnih kulinarskih umijeća, čime se, poticanjem instrumentalnih aktivnosti pripreme jela i najosnovnijeg snalaženja u kuhinji te edukacije o prevenciji ozljeda, postiže veće samostalnost i poboljšava kvaliteta života djece s autističnim poremećajem.

- Jako smo zadovoljni odazivom publike, ovuda je prošao velik broj budućih mladenaca i brojnih drugih posjetitelja. Izlagači, kojih je i ove godine bilo zaista mnogo, iznimno su zadovoljni. Kao i prethodne godine, i ovaj je sajam bio humanitarnog karaktera, što nas iznimno veseli. Kako bismo pomogli autističnoj djeci, surađivali smo s Udrugom obitelji djece s autizmom "Dar" te se nadamo da će im večeras prikupljena sredstva bar malo pomoći - rekla nam je Andrea Bolješić, voditeljica Sajma.

Prvi put na pisti
U ulozi modela dobro su se snašli svi naši poznati Osječani. Od popularne Mije Dimšić preko bračnog para Soldo-Čabraja do veselih i otkvačenih Domagoja Mrkonjića i Igora Delača.

- Moram priznati da mi je šetati modnom pistom bilo malo neprirodno (smijeh), ali nadam se da je posjetiteljima bilo O.K. - rekao je Delač, dok je njegov modni kolega Mrkonjić dodao: "I meni je ovo prvo manekensko iskustvo i mogu reći da mi se svidjelo, jako je zanimljiv taj trenutak hodanja po modnoj pisti, kao i cijeli ovaj događaj, sva ta pitanja i mogući troškovnici (smijeh). Gabariti su sada puno jasniji i ponuda je, zahvaljujući ovakvim manifestacijama, vrlo pregledna. Hvala im na tome - dodao je Mrkonjić.

Ivan Alilović
ponuda
PREDSTAVILO SE 60 IZLAGAČA
Andrea Bolješić

voditeljica Sajma vjenčanja

Kao i prethodne godine, i ovaj je sajam bio humanitarnog karaktera, što nas iznimno veseli. Kako bismo pomogli autističnoj djeci, surađivali smo s Udrugom obitelji djece s autizmom “Dar” te se nadamo da će im večeras prikupljena sredstva bar malo pomoći.
Možda ste propustili...

U POSLJEDNJOJ OVOSEZONSKOJ EMISIJI “RAZGOVOR S RAZLOGOM”

Gost je redatelj Vinko Brešan

U NOVOJ SEZONI “MASTERCHEFA”

U žiriju je i slavonski kuhar Goran Kočiš

Najčitanije iz rubrike