Crna kronika
NA ĐAKOVAČKOJ OBILAZNICI

U sudaru šlepera i auta poginula Đakovčanka (28)
Objavljeno 17. siječnja, 2019.
Mlada Đakovčanka prva je ovogodišnja žrtva prometnih nesreća u Osječko-baranjskoj županiji
ĐAKOVO

Promet je uzeo svoju prvu ovogodišnju žrtvu na cestama na području Policijske uprave osječko-baranjske. U četvrtak, nešto prije 12 sati, na križanju đakovačke zaobilaznice s Ulicom Franje Račkog, kod Stočina, u sudaru automobila i šlepera županjskih registracijskih oznaka poginula je 28-godišnja Đakovčanka. Dojavu o teškoj prometnoj nesreći policija je dobila u 11.55 sati.

Sudar se dogodio u trenutku kada je teški šleper, koji se kretao obilaznicom koja ima prednost prolaska, naletio na osobno vozilo đakovačkih registracijskih oznaka marke Citroen Saxo. Teško teretno vozilo udarilo je u bočni dio osobnog automobila, odguravši zdrobljeni automobil zaobilaznicom u smjeru Piškorevaca. Prvo ga zdrobivši, šleper je Saxo gurao ispred sebe četrdesetak metara. Osobni automobil uništen je do neprepoznatljivosti.

O stravičnosti prometne nesreće govore i razbacane stvari na raskrižju, poput razbacanih dijelova Citroen Saxa – dijelova vjetrobranskog stakla, branika i ostalih dijelova vozila. Zbog očevida policija je zatvorila promet na dijelu đakovačke zaobilaznice od spomenutog raskrižja do križanja obilaznice i Dragotinskog puta, pa je promet tekao obilaznim cestama. Točni uzroci ove stravične prometne nesreće u kojoj je ugašen jedan mladi život znat će se nakon provedenog očevida.

Ovo je prva žrtva prometnica u Osječko-baranjskoj županiji ove godine. Tijekom prošle godine u prometnim nesrećama na navedenom području ukupno je stradalo 1008 osoba, od čega je 28 osoba poginulo, 171 osoba teško je ozlijeđena, a 809 lakše. Godinu ranije, tijekom 2017., u prometnim je nesrećama stradalo mnogo manje ljudi, odnosno 878. Te godine poginule su 24 osobe, još 183 teško su ozlijeđene, a 671 lakše. Najveći broj prometnih nesreća lani se dogodio zbog neprilagođene i nepropisne brzine i to 522, slijedi nepoštivanje prednosti prolaza 346, nepropisna vožnja unazad 244, nepropisno kretanje vozila kolnikom 225, nepropisno uključivanje u promet 189, nepropisno skretanje 169 i drugi.

Studeni 2018. bio je posebno "crn" na području Policijske uprave osječko-baranjske, jer je više ljudi poginulo i više se dogodilo prometnih nesreća tada nego u istome mjesecu 2017. Naime, preklani se u studenome dogodilo 159 prometnih nesreća, a prošle godine 190. U studenome 2017. smrtno je stradalo dvoje ljudi, a 2018. čak petero.

Sandra Lacić/Suzana Župan
očevid
NESREĆA SE

DOGODILA NA

RASKRIŽJU
Možda ste propustili...

NOVA ŽRTVA PREVARANATA JE 79-GODIŠNJAK

Zbog želje za kriptovalutom izgubio desetke tisuća eura

NA PRIJELAZU STARA GRADIŠKA

Pijan pokušao autom u BiH

POLICIJA POZIVA GRAĐANE DA VRATE ORUŽJE

Pronašao minu radeći u polju

Najčitanije iz rubrike