Crna kronika
NESREĆE U VINKOVCIMA

Dva sudara na istom mjestu, 4 osobe ozlijeđene
Objavljeno 17. siječnja, 2019.
U srijedu semafori na spornom raskrižju nisu radila, no prometni znakovi bili su itekako vidljivi
VINKOVCI - Dvije teške prometne nesreće dogodile su se u srijedu u Vinkovcima, u razmaku od svega nekoliko sati, na istome mjestu, na križanju vinkovačke obilaznice i Ulice H.D.Genschera. U obje nesreće ozlijeđene su i u Opću županijsku bolnicu u Vinkovcima prevezene ukupno četiri osobe, a policijski očevid u vrijeme pisanja teksta još uvijek je trajao.
Iako su se okolnosti dviju prometnih nesreća još utvrđivale, valja reći da na spomenutom križanju u to vrijeme nije radio semafor, no znak "stop" regulira obvezno zaustavljanje na tom raskrižju, što je i potvrđeno u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj. Prva nesreća zbila se oko 8 sati. Došlo je do sudara dva vozila, a tri su osobe odvezene u bolnicu gdje im je ukazana liječnička pomoć.


- Do prometne nesreće došlo je kada se 67-godišnjak iz Rokovaca, koji je upravljao Fordom vinkovačkih registarskih oznaka, krećući se iz smjera Rokovaca u smjeru Vinkovaca, unatoč treptajućem žutom svjetlu na semaforu koji nije bio u funkciji, nije zaustavio kako bi propustio vozila koja su se kretala obilaznicom. U tom trenutku iz smjera obilaznice naišlo je vozilo Volkswagen županjskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 56-godišnjak iz Štitara - naveo je glasnogovornik Policijske uprave u Vinkovcima Domagoj Džigumović. U nesreći su teže ozlijeđena oba vozača, dok je 53-godišnjakinja iz Štitara, putnica u Volkswagenu, lakše ozlijeđena. Do druge nesreće na istoj lokaciji došlo je oko 11.50 sati. Policija je navela kako je 77-godišnjakinja iz Andrijaševaca upravljala osobnim vozilom Daewoo Tico vinkovačkih oznaka, krećući se iz smjera Ulice H.D.Genschera u smjeru Rokovaca, no dolaskom do raskrižja s vinkovačkom obilaznicom nije se zaustavila na treptajuće žuto svjetlo i došlo je do udara u tegljač koji se kretao obilaznicom, zadržavajući smjer kretanja kroz raskrižje, iz smjera ceste D515 u smjeru ceste D-55. Vozačica je ozlijeđena i prevezena u vinkovačku bolnicu.
PU vukovarsko-srijemska objavila je i statističke podatke za prošlu godinu u kojoj je zabilježeno 1317 prometnih nesreća, a u kojima je ukupno nastradalo 668 osoba - 16 osoba izgubilo je život, teško su ozlijeđene bile 94 osobe, dok je lakše ozljede zadobilo 558 osoba. U odnosu na 2017. godinu broj nesreća je za 0,3 posto manji, a broj nastradalih za 12,5 posto. Manji je i broj poginulih jer 2017. ceste su odnijele 18 života.
Sanja Butigan
Možda ste propustili...

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

POLICIJA POZIVA GRAĐANE DA VRATE ORUŽJE

Pronašao minu radeći u polju

Najčitanije iz rubrike