Sport
ZANIMLJIVO U SKUPINI A

Brazil iznenadio Rusiju
Objavljeno 16. siječnja, 2019.
Bio je to vrlo zanimljiv utorak na Svjetskom prvenstvu u kojem uzbuđenja i iznenađenja nije nedostajalo. Igralo se u skupinama A i C, u Berlinu i Herningu, a za senzaciju dana pobrinili su se rukometaši Brazila koji su u susretu 4. kola pobijedili Rusiju s 25:23 i zakomplicirali situaciju u skupini A. Brazilski su rukometaši od prve minute krenuli snažno i ambiciozno protiv favoriziranih Rusa i većim dijelom susreta imali kontrolu nad rezultatom. Dopustili su Rusima da im se sasvim približe samo u jednom trenutku, i to kad je rezultat bio 19:19. Sve prije i poslije toga bilo je u znaku Brazilaca koje je predvodio sjajni vratar Almeida. U ključnim trenucima sačuvao je vrata i prednost Brazila, a na kraju je upisao 11 obrana. Borges je bio najefikasniji igrač sa sedam pogodaka, jedan manje zabio je Langaro. Najviše pogodaka u ruskom sastavu, šest, postigao je Žitnikov.


Zanimljivo je bilo i u drugom susretu skupine A u kojem je Srbija teškom mukom svladala Koreju s 31:29 i zadržala vrlo male šanse za prolaz u drugu fazu natjecanja. Reprezentacija Koreje, sastavljena od rukometaša iz njezinog Južnog i Sjevernog dijela, više nema nikakve šanse za prolaz, ali može žaliti za onim što je propustila protiv Srba. Korejci su većim dijelom utakmice bili bolja momčad, igrali dobro, agresivno i borbeno, vodili sve do posljednjih deset minuta, a onda potpuno pali i izgubili s dva razlike. Srbija je od 50. minute brzo napravila seriju 4:0 i do kraja susreta više nije ispuštala vodstvo i na kraju je upisala prvu pobjedu na ovoj svjetskoj smotri. Srbiju su predvodili Vukašin Vorkapić sa sedam pogodaka te Nemanja Ilić koji je dodao pet. Ipak, prvo ime susreta bio je Jeongu Kang s 12 pogodaka.
U prvom susretu 4. kola skupine C Tunis je pobijedio Saudijsku Arabiju s 24:20 i na taj način zadržao šanse za plasman u sljedeću fazu natjecanja. Tunižani se u posljednjem kolu skupine sastaju s Austrijom i sve zavisi od njih. Pobjeda, a možda i remi, vodi ih u drugi krug. Sigurni u drugom krugu su Norvežani, oni su u 4. kolu "razbili" Čile s visokih 41:20. I. Liović
DANAS NA SP-u
SKUPINA B (München)

15.30 sati: Japan - Island

18: Hrvatska - Bahrein

20.30: Makedonija - Španjolska

SKUPINA D (Kopenhagen)

15.30 sati: Angola - Argentina

18: Mađarska - Egipat

20.30: Katar - Švedska
Najčitanije iz rubrike