Regija
HABJANOVCI U NOVU GODINU S NOVINAMA

Nova ulaganja u vatrogasni dom, vježbalište, ogradu
Objavljeno 14. siječnja, 2019.
HABJANOVCI - Vodeći brigu o razvoju svakog naselja na svojem području, Općina Bizovac u 2018. godini realizirala je više planiranih projekata u Habjanovcima - naglašava načelnik općine Srećko Vuković.

U središtu mjesta ispred društvenog doma izvedena je rekonstrukcija parkirališta, na javnoj površini "Bare" zasađene su mlade sadnice autohtonih vrsta drveća, na više lokacija popravljene su prometnice, a u društvenom domu izgrađen je sanitarni čvor. Iz općinskog proračuna redovno su financirane aktivnosti NK-a Jadran, kojemu je donirana nova traktorska kosilica. Uz potporu Općine i zalaganjem članova Vatrogasnog društva počelo je unutrašnje uređenje vatrogasnog doma za koji se priprema projekt energetske obnove. Planirajući rekonstrukciju ceste od kraja Velike ulice do mjesnog groblja pripremljena je projektna dokumentacija za asfaltiranje, a u suradnji s Ministarstvom državne imovine riješit će se imovinskopravni odnosi.

U proračunu za 2019. godinu predviđeno je nekoliko projekata, a to su: obnova pročelja vatrogasnog doma i spremišta, izgradnja vježbališta na otvorenom, postavljanje ograde s dvorišne strane zgrade DVD-a i nabava opreme za Vatrogasno društvo Habjanovci. L.A.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ISTOČNA OBILAZNICA VINKOVACA

Završen je kružni tok kod Male Bosne

2

TRI GODINE PODUZETNIČKOG INKUBATORA

Najviše prerađuju jabuku, pa
višnju i šljivu u sok i pekmeze

3

VELEUČILIŠTU ODOBRENA DODATNA KVOTA ZA UPIS

U Vukovaru će studirati i 40 Hrvata iz Vojvodine