Mozaik
EMISIJA RADIJA OSIJEK “RITAM ŠOKADIJE”

Snaši nagrada za tamburaški hit
Objavljeno 15. siječnja, 2019.
Popularna emisija Radija Osijek pod nazivom "Ritam Šokadije" tradicionalno organizira izbor tamburaškoga hita godina. Ovaj su put slušatelji za hit 2018. godine izabrali pjesmu "Kao cvijet bez vode" u izvedbi poznate pjevačice tamburaške glazbe, Marije Pavković Snaše, kojoj je priznanje dodijeljeno u emisiji emitiranoj prošlu nedjelju.

Ljubitelji tamburaške glazbe i slavonske narodne baštine svake nedjelje u programu Radija Osijek mogu slušati emisiju "Ritam Šokadije". Sastavni je dio ove emisije i glasovanje slušatelja o pjesmama na top-ljestvici pa na taj način biraju i hit godine. Za 2018. godinu izabrali su pjesmu "Kao cvijet bez vode", za koju glazbu i tekst potpisuje Zdravko Carević, a produkciju poznati Tihomir Ivanetić. Mariji Pavković Snaši priznanje su u studiju Radija Osijek uručili urednik Radija Osijek Davor Lončarić, voditeljica "Ritma Šokadije" Danijela Šandor i glazbeni urednik Dragan Lenart.

- Najveća je nagrada kada ti publika dodijeli nagradu. Lijepo je dobivati nagrade stručnih žirija, ali posebno je vrijedno i iskreno kada tvoja pjesma bude najslušanija tijekom godine na osnovi glasova slušatelja koje nisi podmitio jer ih ne poznaješ - rekla je tom prilikom Marija Pavković Snaša. Radio Osijek i Snaša povezani su, inače, na poseban način jer je prije 25 godina pjevačica pripremala tada vrlo rado slušanu rubriku "Šokački informator".

Voditeljica emisije "Ritam Šokadije" Danijela Šandor istaknula je kako je očuvanje i njegovanje slavonske tradicije, običaja i glazbe temeljna zadaća te emisije, koju iz tjedna u tjedan prate sve brojniji vjerni slušatelji, koji se i izravno uključuju u program. Upravo je zbog toga ovo priznanje za tamburaški hit godine posebno vrijedno, jer ovisi isključivo o njihovim glasovima.

Emisija "Ritam Šokadije", koju većim dijelom preuzima i Glas Hrvatske, u programu Radija Osijek emitira se od 2002. godine, a pokrenuo ju je veliki promotor tamburaške glazbe, pokojni glazbeni urednik Darko Paurić. T.K.
Možda ste propustili...

U POSLJEDNJOJ OVOSEZONSKOJ EMISIJI “RAZGOVOR S RAZLOGOM”

Gost je redatelj Vinko Brešan

KONCERT ZA NAŠIČKO SKLONIŠTE ŽIVOTINJA

Odlični Damir, Kristijan i Stela pjevali za Farmicu

Najčitanije iz rubrike