Mozaik
MANIFESTACIJA U STARIM MIKANOVCIMA

Prijave za "Mladost i ljepota Slavonije"
Objavljeno 10. siječnja, 2019.
Priredba ‘‘Mladost i ljepota Slavonije‘‘ u Starim Mikanovcima utemeljena je 1968. radi očuvanja, njegovanja i produžavanja bogate tradicijske baštine toga kraja Slavonije. To je revija djevojaka, snaša i momaka u narodnim nošnjama iz svih dijelova Slavonije. Priredba je natjecateljskoga karaktera: biraju se najljepše djevojke i snaše te najljepši momak, a svi sudionici budu bogato nagrađeni. Od samog početka pa sve do danas priredbu stručno prate etnolozi iz slavonskih muzeja.


U kulturno-umjetničkom dijelu publici se predstavljaju tamburaški sastavi, solisti, pjevačke skupine, recitatori, glumci, folklorne skupine, a posebno folklor KUD-a ‘‘Šokadija‘‘ iz Starih Mikanovaca, osnivač i glavni organizator te manifestacije. Ovogodišnja 52. revija djevojaka, snaša i momaka u narodnim nošnjama održat će se 23. veljače u 19 sati u Domu kulture u Starim Mikanovcima, a uz potporu Općine Stari Mikanovci, Vukovarsko-srijemske županije i Ministarstva kulture RH. Organizatori pozivaju zainteresirane djevojke, snaše i momke iz Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske i Sisačko-moslavačke županije da se prijave pozivom na broj telefona 098/554891 ili na e-mail: kud.sokadija@gmail.com do 10. veljače.
Sudionici trebaju nositi slavonsko-srijemski šokački tip nošnje, moraju biti u stvarnom životu u statusu za koji su se prijavili te moraju imati: djevojke od 15 do 30 godina, momci od 17 do 30 godina te snaše od 18 do 35 godina.M.Kokaj
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike