Crna kronika
KOD SLAVONSKOG BRODA

Teže ozlijeđeni u dvije nesreće
Objavljeno 7. siječnja, 2019.
SLAVONSKI BROD


U subotu poslijepodne u dvije prometne nesreće, koje su se dogodile u Slavonskom Brodu i Trnjanima, dvije su osobe teško ozlijeđene i zadržane na liječenju u slavonskobrodskoj bolnici, a dvije su osobe lakše ozlijeđene. Prva prometna nesreća dogodila se u Slavonskom Brodu, oko 13.05 sati, u Ulici 22. lipnja 1941., kojom prilikom je 31-godišnjak upravljajući osobnim automobilom, zbog neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad upravljačem vozila. U nekontroliranom kretanju vozilo je sletjelo s kolnika, pri čemu je došlo do njegova prevrtanja na travnatoj kosini. Vozač je pritom teško ozlijeđen i zadržan u bolnici u Slavonskom Brodu na liječenju.


Druga prometna nesreća dogodila se u Trnjanima, oko 14.30. sati. Policija je očevidom utvrdila da je 25-godišnjak zbog neprilagođene brzine, u izbjegavanju udara u vozilo ispred sebe, skrenuo na suprotni prometni trak udarivši u osobni automobil Opel Astra, kojim je upravljala 57-godišnjakinja. Vozilo se od udara odbilo i udarilo u vozilo Ford, njemačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 33-godišnjak. U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 26-godišnja putnica iz Opel Astre, dok je 57-godišnja vozačica lakše ozlijeđena. Također su 25-godišnji vozač i 49-godišnja putnica iz njegova vozila lakše ozlijeđeni. Iz osobnog automobila Ford nitko nije ozlijeđen. Policija protiv 25-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.


Prometna nesreća u subotu zbila se i u Požeško-slavonskoj županiji. Kako stoji u policijskom priopćenju, oko 10.15 sati, u Brestovcu, na raskrižju ulice Stari Brestovac i odvojka za Nurkovac, 20-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom marke Volkswagen, požeških registracijskih oznaka i oduzeo je prednost prolaska 31-godišnjem vozaču osobnog automobila marke Audi požeških registracijskih oznaka koji se kretao cestom koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska. Vozaču će, priopćava policija, biti izdan prekršajni nalog zbog prekršaja nepoštovanja prednosti prolaska.
Na prometnicama Osječko-baranjske županije u nedjelju su evidentirane dvije prometne nesreće u kojima, srećom, nije bilo ozlijeđenih osoba.M.Bugarić

 
Najčitanije iz rubrike