Kultura
POKRENUT SMJER TAMBURE U SREDNJOJ ŠKOLI

Od osnovne do akademije
Objavljeno 15. prosinca, 2018.
Svečani koncert u povodu pokretanja smjera Tambure u srednjoj Glazbenoj školi Franje Kuhača Osijek održan je u osječkoj Galeriji Waldinger. Koncert je za Glazbenu školu priredio Odsjek za novu glazbu Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.
Osnovna škola tambure u Glazbenoj školi Franje Kuhača u Osijeku djeluje od njezina osnivanja, dok je srednja škola pokrenuta od ove školske godine i velika je novost.
Učenici iz grada Osijeka, koji se školuju u osnovnoj školi, kao i učenici iz osnovnih glazbenih škola iz naše i okolnih županija, ne moraju više putovati u druge gradove u Hrvatskoj kako bi nastavili učiti tamburu u srednjoj školi.
Osijek je prijestolnica tamburaške glazbe u Hrvatskoj i dobio je vertikalu od osnovne, preko srednje škole do visokoškolskog stupnja obrazovanja i sviranja na tamburi, jer i na Odsjeku za novu glazbu postoji smjer tamburaškog umijeća već drugu godinu.
Inicijativu za pokretanje srednje škole tambure poduprli su osnivač Osječko-baranjska županija i župan Ivan Anušić osobno, Grad Osijek, kulturno-umjetnička društva u Osijeku (STD Pajo Kolarić, Osijek 1862), stručne udruge za tamburašku glazbu, te brojne osnovne glazbene škole iz Osječko-baranjske, Brodsko-posavske i Vukovarsko-srijemske županije. N.Vek.
Možda ste propustili...

AKADEMIJA ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU, ORGANIZATOR FESTIVALA

Igrom do tijela nastavljamo provocirati i istraživati

GLAZBENA ŠKOLA PRI OŠ DRAGUTINA TADIJANOVIĆA U VUKOVARU

Iljovski: Uspjeha nema bez sinergije

„TIJELO MIGRANATA“

Performans o migrantskoj krizi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana