Sport
RK SPAČVA-VINKOVCI

Srušili lidera lige i vratili vjeru u sebe
Objavljeno 13. prosinca, 2018.

Proteklog vikenda rukometaši Spačve-Vinkovci gostovali su u Zagrebu gdje su u sklopu pretposljednjeg kola prvog dijela odigrali utakmicu kod vodeće Dubrave. Malo je tko vjerovao da Vinkovčani mogu i do boda protiv lidera prvog dijela prvenstva, a kamoli da će oba otići u smjeru Vinkovaca. Međutim, Vinkovčani su odigrali vjerojatno najbolju utakmicu u ovom dijelu sezone. Svih 60 minuta držali su konce u svojim rukama. Pobjeda gostiju ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje, pa je bila razumljiva radost rukometaša Spačve na kraju utakmice. Veselje nije mogao sakriti ni njihov trener Josip Mečić.

- Uvijek smo dobro igrali protiv Dubrave kako u Vinkovcima, tako i u Zagrebu, pa je došlo vrijeme da i mi jednom slavimo protiv njih. Razgovarali smo dosta s igračima, pogotovo nakon ona tri vezana poraza, jer smo im morali dokazati u kakvoj smo teškoj situaciji, a imamo kvalitetu za bolje, bez obzira na nedostatak igračkog kadra. Skupili smo glave i doslovno se bacali na glavu da bismo došli do bodova u ovom susretu. Na kraju se sve isplatilo i slavili smo zasluženu pobjedu.
Ovom pobjedom Vinkovčani su se vratili u borbu za četvrto mjesto od kojeg ih sada dijele samo dva boda, koliko imaju više Sesvete i Rudan Labin.
- Sada smo ponovo u situaciji da se uključimo do kraja prvog dijela sezone u borbu za Ligu za prvaka. Ova pobjeda neće značiti ništa ako je ne potvrdimo protiv Gorice u sljedećem kolu koje igramo u Vinkovcima, a onda se dobro pripremiti za proljetni dio sezone. U drugom dijelu vraćaju nam se Nađ i Vignjević, pa ćemo biti jači za njih i, vjerujem, puno opasniji.
U subotu u Vinkovce stiže Gorica koju su Vinkovčani svladali u Velikoj Gorici, pa bi i predstojeća utakmica trebala slično završiti. Trener Mečić pogledao je prošlu utakmicu Gorice i Umaga u Velikoj Gorici koju je Umag dobio, ali ih trener Spačve ne smatra nimalo bezopasnima. Dapače.
- Znam da su jači za dvojicu igrača koji su bili ozlijeđeni i da su dobili od Zagreba na posudbu dva do tri igrača, pa će biti jači nego što su bili u prošloj utakmici protiv nas. Ovaj tjedan pripremamo se što bolje možemo kako bismo pobjedom potvrdili dva boda protiv Dubrave i da se pred svojom publikom pobjedom rastanemo do proljetnog dijela sezone. Moramo odigrati utakmicu na nivou one protiv Dubrave, jer jedino ćemo tako doći do pobjede. Svako opuštanje bi Gorica mogla kazniti i stvoriti nam neugodnosti. Vjerujem da su igrači dovoljno samouvjereni i svjesni svoje kvalitete te da će zaigrati najbolje što mogu i ostvariti pobjedu - zaključio je trener vinkovačkih rukometaša. A. Grgić 

Možda ste propustili...

U OSJEČKOM PERIVOJU SPREMAJU SE ZA MEĐUNARODNI TURNIR

Osijek Open i ove će godine okupiti brojno i vrlo dobro tenisko društvo

DANI MAČEVANJA U GRADSKOM VRTU

Jako društvo, 400-tinjak nastupa i nova maskota

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Vinkovčani ipak nisu pomogli NEXE-u

Najčitanije iz rubrike