Sport
DANI MAČEVANJA U GRADSKOM VRTU

Jako društvo, 400-tinjak nastupa i nova maskota
Objavljeno 19. travnja, 2024.
Proljeće donosi u Osijeku i jedan sportski događaj koji se već ustalio i na međunarodnoj karti. Onoj mačevalačkoj. Preko vikenda je dvorana Gradski vrt u znaku 7. izdanja Kupa Grada Osijeka. Premijera je bila 2014. godine, a aktualno izdanje ponovo vrvi kvalitetnim natjecatelji(ca)ma, njih 300-tinjak stiže iz 12 zemalja.

Na programu je 400-tinjak nastupa u ukupno sedam kategorija, uključujući i onu mlađe kadetsku (U14), koja se održava i u sklopu Europskog kupa. Naravno, najveći dio otpada na mačevaoce iz deset hrvatskih klubova, a svoje umijeće pokazat će i njih 33 koji dolaze iz redova organizatora, MK Dmitar Zvonimir. U EFC kupu nastupit će njih 14.

Natjecanje u oba dana kreće već od 8.30, a subota je rezervirana i za ceremoniju svečanog otvaranja, koja je planirana za 13.30. U sklopu ceremonije bit će predstavljena i nova klupska maskota, koja bode kao pravi mačevalac, komarac mOSquito. Bit će uručena i prva odličja, a pogledat će se i promo sport 7. izdanja čiji je ovogodišnji moto "Get to the top" (Dođi do vrha). N.B.
Najčitanije iz rubrike