Dome slatki dome
PRIČA O KREVETU

Drveni stilski krevet je vječan
Objavljeno 13. prosinca, 2018.
Minimalistički bijeli drveni krevet odlična je podloga za igru boja u prostoru

Bilo da se radi o klasičnom, modernom ili rustikalnom stilu, krevet u spavaćoj sobi će dominirati. Kad se obogati pravilno odabranim posteljinama i navlakama, osjećaj ugode je neizostavan. Igra dekorativnim tkaninama stvara mogućnost češćih promjena samih ugođaja za sve one koji su skloni trendovima. Puno je priča o krevetu pa svaki pojedinac treba prepoznati ili tek otkriti svoje skolonosti u odabiru krevet. Intimna zona spavaće sobe znatno utječe na kvalitetu našeg spavanja i raspoloženja.

Meke površine
Na odabir kreveta utjecat će materijali, boje i oblik. Dio osoba sklon je tapeciranim krevetima jer vole meke površine, pa će birati između velikog broja dekorativnih tkanina. Preporučuju se tamni ili svijetli tonovi kako bi igra posteljine i navlaka dala dodatni izražaj. Ovakvi kreveti mogu dobiti izražaj korištenjem nogica u drugom materijalu - drvu ili metalu te različitom površinskom obradom poput štepova ili trendovskeg chesterfield uzorka.

I dok tapecirani kreveti stvaraju moderan ugođaj u spavaćoj sobi, drveni kreveti pružaju puno veći raspon prostornih ugođaja - klasični, rustikalni ili minimalistički. Drvo kao materijal pogodno je i za eksperimente u dizajnu koji će biti pogodni i za kuće za odmor. Minimalistički bijeli drveni krevet odlična je podloga za igru boja, materijala i tekstura u prostoru.

Nježna bjelina
Njegova nježna bijelina i elegantni izgled omogućit će niz godina transformacije prostora uz minimalne izdatke. Uzglavlje ovakvog kreveta može postati i skulpturalno i vrlo izražajno, što zahtijeva neutralan dizajn svih ostalih elemenata u sobi. Drvo kao materijal može biti upotrijebljeno i na vrlo ležeran, ali trendovski način. Povratak prirodi je hit, a uzglavlje izvedeno od letvi u sirovom ili lakiranom drvu bit će idalno za toplu atmosferu sobe. U kućama za odmor u prirodi idealan je drveni krevet sastavljen od sirovih dasaka, a u vrtu ležaljka od dasaka koja će pružiti miran san u prirodi. Drveni stilski krevet u drvu je vječan, ali ne podnosi česte izmjene ugođaja u prostoru.

Monika Galović Rolich, dipl. ing.arh.
Odabir boja i tkanina
Metalni kreveti imaju izrazito romantičan i profinjen izražaj, a mogu biti izvedeni u svim bojama. Ipak, crna ili bijela pružit će idealnu podlogu za uređenje sobe. Ovakvi kreveti zahtijevaju oprezan odabir boja i tkanina. Preporučuju se pastelne boje zidova, a trendovske prugice i cvjetni motivi idealni su za odabir posteljine. Uz odabir kreveta važan je i zid iza uzglavlja, jer ima veliku ulogu u ukupnom doživljaju kreveta, ali i sobe u cjelini.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DRVENI DECKING SISTEMI

Podne obloge za vrtove i terase

2

VRT MAŠTOVITE KOMBINACIJE

Kamen za oblikovanje staza ili kamenjara

3

KINOLOŠKO DRUŠTVO

U sklopu ispita prošetali po centru Čepina