Crna kronika
UHVAĆENO VIŠE PROVALNIKA

Ušao kroz prozor i ukrao zlatninu
Objavljeno 24. studenog, 2018.
NOVA GRADIŠKA - Za provalu u kuću 76-godišnjaka u Novoj Gradiški policija je osumnjičila 21-godišnjaka. Mladić je 18. studenoga u prijepodnevnim satima nasilno otvorio prozor na obiteljskoj kući u vlasništvu 76-godišnjaka, dok je ovaj bio izvan kuće te je iz kuće ukrao zlatni nakit vrijedan nekoliko tisuća kuna. Protiv 21-godišnjaka policija podnosi odgovarajuću kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. Baranjska je policija osumnjičila 20-godišnjaka da je krao po Dardi. Početkom kolovoza provalio je u skladište tvrtke, demontirao i ukrao hladnjak motora s parkiranog radnog stroja pričinivši tako materijalnu štetu od nekoliko tisuća kuna. Tijekom rujna pokušao je provaliti i u osnovnu školu na području Darde. U kolovozu je provalio u prostorije tvrtke u istom mjestu i s prikolice ukrao instalacijske kabele u vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Za još jednu krađu u Dardi osumnjičen je maloljetnik. On je tijekom listopada u dva navrata pronađenim ključem ušao u obiteljsku kuću te ukrao informatičku opremu, novac i nakit, pričinivši vlasnici štetu od nekoliko tisuća kuna.


Za krađu više od deset prostornih metara ogrjevne drvne mase tijekom studenoga u šumskom predjelu kod Vinogradca, osumnjičen je 56-godišak. Krađom je načinio štete u vrijednosti nekoliko tisuća kuna. U četvrtak, u večernjim satima, razbojnik je pokušao opljačkati djelatnicu u prodavaonici u Podravlju. Pljačkaš je prijetio trgovkinji vatrenim oružjem. Za njim je policija pokrenula potragu.


Virovitička policija u srijedu je dovršila kriminalističko istraživanje nad 20–godišnjakom. Mladića se sumnjiči da je tijekom listopada i studenoga ove godine u Suhopolju dva puta provalio spremnike, i to na teretnom automobilu 56–godišnjakinje i radnom stroju u vlasništvu tvrtke iz Đurđevca. Iz kamiona i radnog stroja ukrao je ukupno 420 litara dizelskog goriva.
Krađe i provale događaju se posvuda, pa je tako pulska policija izvijestila kako traga za osobom koja je u četvrtak u jutarnjim satima provalila u Ford Focus u Puli. Iz automobila je ukradena torba s novčanikom (novac i osobni dokumenti), čime je 35-godišnjakinja oštećena za nekoliko tisuća kuna. Također, u noći između 19. i 20. studenoga, iz teretnog automobila ukradena je kutija s alatom čime je oštećen 51-godišnjak.S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike