Mozaik
PREDSTAVLJANJE KNJIGE, RADIONICA I KONCERT

Virtuoz Damir Halilić - Hal gostuje u Osijeku ovog petka
Objavljeno 21. studenog, 2018.
U petak, 23. studenoga, u organizaciji Akademije umjetnosti i kulture i knjižare Nova, ne propustite cjelodnevni program s gitarističkim virtuozom Damirom Halilićem - Halom. Program počinje u 12 sati u knjižari Nova promocijom izdanja (knjiga + 2 DVD-a) "Atlantis - Moć gitare/Guitar power vol. 1", objavljenog za izdavačku kuću Dancing Bear, koju prati prigodna radionica te projekcija dokumentarnog filma Igora Modrića posvećenog country blues gitaristu Philadelphia Jerryju Ricksu "Črni Kastavac".

Događanje zaokružuje koncert gitarističkog virtuoza Damira Halilića - Hala pod nazivom "Moć gitare/Guitar power" na Ekonomskom fakultetu u Osijeku s početkom u 21 sat.

Luksuzno izdanje sadrži bogato opremljenu knjigu notnih zapisa za deset Halovih autorskih skladbi, bogato ilustriranu brojnim fotografijama, 123 stranice, tvrdi uvez; dva DVD-a, koji donose 20 kompozicija u originalnoj autorovoj izvedbi (original recordings) u formi videospotova, i deset skladbi u usporenim izvedbama (slow motion examples). Za sve gitariste klasične provenijencije, ovo iznimno vrijedno izdanje moglo bi koristiti upoznavanju s različitim tehnikama, stilovima i formama, i to na "domaćem jeziku", jeziku klasične gitare, a za one koji još ne čitaju glazbu, to bi mogao biti zanimljiv ulazak u svijet klasične gitare.

Damir Halilić - Hal jedan je od internacionalno najaktivnijih hrvatskih glazbenika i ujedno dobitnik prestižnih glazbenih nagrada, među kojima je i Porin. Nastupao je u SAD-u, Engleskoj, Njemačkoj, Italiji, Mađarskoj, Francuskoj, Sloveniji, Srbiji, Poljskoj, Austriji, Švicarskoj i drugim zemljama. O njegovu statusu dovoljno govori podatak da je njegove albume na svojoj mrežnoj stranici za prodaju uvrstio glazbeni virtuoz Tommy Emmanuel. Hal je ujedno i organizator Hal‘s All Star Guitar Festivala koji se održava u Rijeci i na kojemu nastupaju najvažniji gitaristi današnjice, umjetnički je ravnatelj Kastav Blues Festivala, a uređuje i program Baška International Guitar Festivala. Realizirao je šest albuma (od kojih su dva dvostruka i jedan trostruki) snimanih diljem svijeta.

Halov multimedijalni ciklus koncerata nazvan "Moć gitare", prema riječima struke, jedan je od najinovativnijih glazbenih projekata u svojoj kategoriji. Riječ je o alternativnom konceptu solističkog nastupa multimedijalnog karaktera. Originalnost i vrijednost projekta potvrđuju i vrhunski svjetski glazbenici u svojim komentarima i preporukama.T.K.
Najčitanije iz rubrike