Mozaik
VELIKI KONCERT PARNOG VALJKA U DVORANI GRADSKI VRT

Parni valjak - bend koji
se nikada ne predaje!
Objavljeno 18. studenog, 2018.

Pjesmom "Nema predaje", koja na najbolji način opisuje Parni valjak, a mogla bi se referirati i na zdravstvene probleme s kojima je ove godine bio suočen pjevač Aki Rahimovski, zbog čega je bila odgođena cijela koncertna turneja, započeo je subotnji koncert tog legendarnog zagrebačkog benda koji je na sceni prisutan od daleke 1975. godine.

U organizaciji Agencije "Ideš" i tvrtke "Tobler" d.o.o., u dupke ispunjenoj dvorani Gradski vrt okupila se publika iz cijele Slavonije, dokazavši još jednom da su pjesme Parnog valjka, jednog od najdugovječnijih bendova s ovih prostora, bezvremenske, a njihovu publiku čine pripadnici svih generacija, od tinejdžera do umirovljenika, s čime se može pohvaliti malo koji bend. U širokoj lepezi individua, kao potvrda toga isticao se i jedan panker s karakterističnom irokez-frizurom.

Odmah nakon uvodne pjesme, uslijedio je jedan od velikih hitova, pjesma "Zagreb ima isti pozivni", objavljena 1987. godine na albumu "Anđeli se dosađuju?", koja je i publiku na tribinama potaknula da razgiba kukove. Šesteročlani sastav, praćen izvrsnim pratećim vokalima, nizao je svoje dobro poznate hitove iz bogate karijere koja je iznjedrila više od 20 studijskih albuma i kompilacija. U nastavku svirke, koja je potrajala dva sata, redale su se pjesme "Prolazi sve, zar ne?", "Zastave", "Kad nemaš kud", duet s pjevačicom Tinom Kresnik, koja je godinama prateći vokal Parnog valjka, "Mijenjam se" i brojni drugi hitovi. Izvrsna sinergija publike i benda, koja krasi svaki koncert Parnog valjka, kulminirala je izvedbom pjesme "U ljubav vjerujem", koju su publika i Aki zajedno otpjevali. Do kraja koncerta bilo je još nekoliko ekstatičnih trenutaka, od kojih se najdojmljiviji zbio prilikom izvedbe pjesme "Privatan bal" (opet uz odličan vokal Tine Kresnik) koja je godinama jedan od najvećih favorita Valjkove publike.

Aplauz koji je bend zaslužio nakon odlično odrađenog koncerta potvrđuje tezu koju smo uvodno istaknuli - da je Parni valjak bend za koji nema predaje. I nakon više od 40 godina karijere to je bend koji još uvijek ima što reći, bend čiji su koncerti jamstvo dobre zabave, bez obzira na glazbene afinitete. Parni valjak je u tom smislu, usudit ćemo se to reći, usporediv s legendarnim Rolling Stonesima, koji također prkose vremenu stavom kako nema predaje.

Dodajmo još da je prije ovog zbilja odličnog i dugo očekivanog slavonskog koncerta Parnog valjka, koji je započeo oko 21 sat, publiku zagrijao Dominik Blaževac i njegov bend Dominik & Co, koji laganim ali sigurnim koracima traži svoje mjesto na hrvatskoj glazbenoj sceni.I.Alilović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike