Sport
OSIJEK SVLADAO MAĐARSKOG DRUGOLIGAŠA

Henty zabio u prvom, a Marić i Boban u drugom poluvremenu
Objavljeno 16. studenog, 2018.
Tijekom prvenstvene stanke bijelo-plavi vrlo aktivni u prijateljskim utakmicama

Nogometaši Osijeka pobijedili su i u drugom prijateljskom susretu tijekom prvenstvene stanke. Nakon što su u srijedu golijadom čestitali veliki jubilej tenjskom Slavoncu, bijelo-plavi su jučer u Grabovcu svladali mađarskog drugoligaša Zalaegerszeg TE sa 3:0 (1:0).

Trener Zoran Zekić ravnomjerno je podijelio minutažu igračima koje je imao na raspolaganju, što se nije osjetilo na konačnom ishodu jer osječki je prvoligaš svih 90 minuta bio bolja, opasnija i konkretnija momčad. Kao što je već poznato, u kadru zbog reprezentativnih obveza nisu bili Mudražija, Šutalo i Ćavar, Bočkaj je bolestan, a Pilj, Lončar i Radeljić danas će nastupiti za Osijek II. U prvom se poluvremenu igralo uglavnom dosta tvrdo, bez previše izrazitih prilika pred jednim ili drugim golom, a najviše se prijetilo udarcima s distance. Tako je s ruba šesnaesterca u 12. minuti pucao Novak, Malenica je bio siguran, a dvije minute poslije na drugoj strani uzvratio je Henty, čiji je pokušaj obranio Iless. Pokušao je i Jakšić (20) iz daljine, ali je lopta otišla preko grede, a u 32. minuti Osijek je imao dobru situaciju nakon udarca Grgića sa 17 metara, kada je lopta pogodila Hentyja, a on potom nije uspio zatresti mrežu. Šest minuta potom Lopa nije bio precizan nakon solo prodora, a nedugo zatim ni Grgić kada je s 15 metara zdesna gađao suprotni kut. U 42. Henty je izbjegao zaleđe, ali je promašio, no u 45. minuti isti je igrač ipak donio prednost bijelo-plavima, kada je preciznim udarcem s 18 metara svladao Szemeredija.

U nastavku su oba trenera na teren poslala gotovo potpuno novu jedanaestoricu, a prvi je udarac okušao Pervan (60), no bez većih problema za mađarskog vratara. Ipak, četiri minute poslije Marić je udvostručio prednost, kada je iskoristio ubačaj Stavitskog s desne strane te uz pomoć lijeve vratnice poslao loptu u mrežu. Pokušavali su potom Pervan i Bernardo s jedne te Bedi s druge strane, ali nije bilo promjene rezultata do 76. minute, kada je konačni rezultat postavio Boban. Primio je loptu na lijevom krilu, ušao u kazneni prostor i onda s oko 13 metara pogodio donji lijevi kut. U 72. Štrkalj je na proigravanje Pušića pucao pokraj gola, a u završnici su još dva puta zaprijetili Mađari. Udarac Popina blokirao je Janža, a onaj Szabe obranio Santini pa je Osijek tako upisao uvjerljivu pobjedu čiste mreže. G. Roguljić

Goran Roguljić
Osijek - Zalaegerszeg TE 3:0 (1:0)
 
Osijek je počeo susret u sastavu Malenica, Škorić, Jakšić, Grgić, Šorša, M’Pinda, Kamenar, Pervan, Lopa, Dugandžić i Henty. Drugo su poluvrijeme odradili Santini, Tomelin, Bernardo, Stavitski, Janža, Pušić, Pervan, Caimacov, Lopa (od 63. Boban), Henty (od 63. Štrkalj) i Marić.
Za ZTE su igrali Iless (od 42. Szemeredi), Konya, Lesjak, Devecseri, Bedi, Kiss, Hudak, Barczi, Madarasz, Babati i Novak. U drugom su dijelu igrali Szemeredi (od 63. Macher), Lesjak, Kulcsar, Szokronyos, Szabo, Gajdos, Bedi, Popin, K. Horvath, Feher i Ekker.
Strijelci su bili Henty (45), Marić (64) i Boban (76). Susret je vodio osječki sudac Dario Bel.
Najčitanije iz rubrike