Novosti
ISKAZ U TUŽITELJSTVU

Pitanja Ivici Todoriću
zasad bez odgovora
Objavljeno 14. studenog, 2018.
Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić iznio je svoj iskaz u tužiteljstvu i nije odgovarao na pitanja, a po riječima njegovih odvjetnika tužitelji su ga mogli ispitati samo o izvlačenju novca iz njegove bivše tvrtke, ali ne i zbog Nexusovih zajmova.


Njegova odvjetnica Jadranka Sloković izjavila je novinarima da je Todorić ispitan samo u odnosu na predmet Agrokor za koji je za njim i izdan europski uhidbenog naloga i temeljem kojega je izručen.


"U odnosu na Nexus fond nije izručen i tražimo da se postupak provede prema zakonu. Oni moraju tražiti dozvolu engleskog suda za procesuiranje tog predmeta", kazala je Sloković. Pojasnila je da se slučaj Nexus nije spominjao u zahtjevu za izručenje te da je stav obrane kako je "Todorić izručen samo za provođenje jednog jedinog kaznenog predmeta". Rekla je i da Todorić nije odgovarao na pitanja tužiteljstva jer s obzirom na situaciju u istražnom zatvoru nema uvjeta za pripremanje obrane.


"Sukus njegove obrane je davanje konteksta i pokušaja objašnjenja situacije vezane za sustav rada Agrokora i naravno demantiranje navoda optužbe, a to se može znati tek kad se sagleda poslovanje Agrokora u cijelosti, a ne izvođenjem po segmentima i onda kriminaliziranjem pojedinih segmenata", dodao je odvjetnik Čedo Prodanović.
Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12 Agrokorovih menadžera te revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora. H
O ŽALBI NA PRITVOR U ČETVRTAK
Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda raspravljalo je, iza zatvorenih vrata, o žalbi Todorićeve obrane na odluku o istražnom zatvoru u koji je smješten prošlog tjedna nakon izručenja iz Engleske. Odluka izvanraspravnog vijeća bit će objavljena u četvrtak prijepodne. Na novinarsko pitanje ima li obrana "novi adut" ako Todorić ostane u Remetinicu Sloković je kazala da u tom slučaju nastupa "pitanje jamčevine i visine jamčevine“. Upitani jesu li spremni povećati jamčevinu, budući da je sudac istraga odbio raniju od oko milijun kuna, Sloković je rekla da novca nemaju te da mogu ponuditi nekretnine.
Možda ste propustili...

LISTA DVANAEST STRANAKA PREDVOĐENIH IDS-OM

Ideja okupljanja stara dvije godine

GRAĐANSKI ODGOJ I OBRAZOVANJE

Višnjevački osmaši promatrali izbore