Crna kronika
NEOPREZNOST

Kamionom zakvačio biciklista
Objavljeno 12. listopada, 2018.
KORIJA
Vozač kamiona udario je biciklista u srijedu oko 18.55 sati u naselju Korija, na virovitičkom području.
- Prometna nesreća dogodila se kada je 66-godišnjak upravljao teretnim automobilom, koprivničkih registracija, kroz naselje Korija smjerom istok-zapad. Dolaskom do kućnog broja 113, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila i gustoće prometa, prednjom desnom bočnom stranom kamiona udario je u lijevu ručku upravljača bicikla, kojim je u istom smjeru upravljao 44-godišnji biciklist, koji je upravljao biciklom bez uključenih svjetala i bez reflektirajućeg prsluka. Vozači nisu bili pod utjecajem alkohola - doznajemo od Josipa Štajdohara, glasnogovornika Policijske uprave virovitičko-podravske.
U prometnoj nesreći biciklist je ozlijeđen, a protiv njega i vozača kamiona policija podnosi prekršajne prijave.
Dan ranije, u utorak oko 18.45 sati, u istom naselju Korija dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovao alkoholizirani 52-godišnji vozač. U ovoj nesreći tri su osobe ozlijeđene. Prometna nesreća se dogodila kada je 52-godišnjak, pod utjecajem alkohola od 1,25 promila, upravljao automobilom virovitičkih registracijskih oznaka kroz Koriju od zapada prema istoku. Dolaskom do kućnog broja 10, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila i utjecaja alkohola, prednjim dijelom svog vozila udario je u stražnji dio automobila kojim je u istom smjeru upravljao 39-godišnji vozač, a koji je u trenutku prometne nesreće bio zaustavljen radi propuštanja vozila s prednošću prolaska, odnosno imao je namjeru skrenuti na putni most. U prometnoj nesreći oba vozača su ozlijeđena, kao i 60-godišnji putnik iz automobila.
Tijekom srijede i prvih sati četvrtka na prometnicama Osječko-baranjske županije policija je evidentirala pet prometnih nesreća u kojima, srećom, nije bilo ozlijeđenih osoba. Tri su se nesreće dogodile na području Osijeka, a po jedna na području Đakova i Belišća.S.Lacić
Sandra Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike