Mozaik
NOVA KULTURNA PRIREDBA U BELIŠĆU

Večeras počinje 1. Tambura GRB fest
Objavljeno 10. listopada, 2018.
Sportska dvorana Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće, večeras u srijedu, 10. listopada, u 20 sati bit će domaćin nove kulturne priredbe – 1.Tambura GRB Festa, gdje će se svojim najvećim hitovima predstaviti najpoznatija imena tamburaške glazbe u Hrvatskoj.
Na 1. Tambura GRB Festu, koji bi trebao dobiti tradicionalni karakter i čiji će glavni pokrovitelj biti Osječko-baranjska županija, a koji zajednički organiziraju Gradski radio Belišće (GRB) i Grad Belišće, nastupit će najveća imena tamburaške estrade: Najbolji hrvatski tamburaši, Slavonske lole, Gazde, Ravnica, Kristali, Džentlmeni, Šokci te solisti Stjepan Jeršef Štef, Viktorija Kulišić Đenka, Šima Jovanovac, Ivica Pepelko, rodom Bistrinčanin, Amir Kazić Leo kao poseban gost i posebna gošća, osječka pjevačica i dobitnica Porina, Mia Dimšić, s kojom Gradski Radio Belišće od samih njezinih početaka izvrsno surađuje. Program će voditi Goran Ivanović – Lac.
Na konferenciji za novinare u povodu pokretanja novog kulturnog događaja u Belišću gradonačelnik Belišća Dinko Burić taj je treći projekt, nakon Belišćanskog vremeplova i Belišćanske zlatne jeseni, nazvao i festivalom tamburaških hitova, na kojem nije predviđen velik broj izvođača, tek njih dvadesetak, od kojih će svaki dobiti priliku da se pred publikom u Belišću predstavi na način na koji to želi i repertoarom koji su sami izabrali. Idejni začetnik projekta, na kojem se počelo raditi još u travnju ove godine, jest glavni urednik Gradskog radija Belišće Željko Lončarić Žec, koji je pomoć i podršku u realizaciji brzo pronašao u Gradu Belišću, kao i kod voditelja marketinga i čelne osobe Bel-presa, Renata Lukića i Mate Jerkića.
- S obzirom na to da Belišće, iako Europski grad sporta, brižno njeguje i svoje običaje i tradiciju te pridaje veliku pozornost tamburaškoj glazbi, pokrenuli smo i ovu novu priredbu, koja bi trebala dobiti tradicionalni karakter i na kojoj će, za razliku od drugih festivala, svatko od izvođača dobiti priliku izvesti pjesme po vlastitoj želji - naglasio je Željko Lončarić Žec. Treba naglasiti kako će ulaz na Tambura GRB Fest za sve posjetitelje biti slobodan. L.Aničić
Možda ste propustili...

U NASTOJANJU DA SMANJI GUŽVE KOJE GUŠE GRAD NA KANALIMA

Venecija uvela prvu naplatu ulaska za turiste

JOŠ JEDNO VELIKO GLUMAČKO IME U EKRANIZACIJI SUPERPOPULARNE VIDEOIGRICE

Keanu Reeves posudit će glas Shadowu

D., ŽELJEZNE PILULE I EXTROFT DIJELIT ĆE POZORNICU S VELIKANIMA

Na INmusic festivalu #16 predstavit će se čak tri izvrsna Superval benda

Najčitanije iz rubrike