Novosti
PLENKOVIĆ:

Očekujem istragu o lažnim SMS-ovima
Objavljeno 25. rujna, 2018.

Vezani članci

ISTRAGA PROTIV 36-GODIŠNJAKA

Lažirao SMS prepisku kako bi pogodovala braći Mamić

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u utorak je izjavio kako od nadležnih tijela očekuje da do kraja istraže "apsolutno sve" u najnovijoj aferi "fabriciranih SMS poruka".
Rekao je to u izjavi novinarima u Hrvatskome saboru uoči sastanka Kluba zastupnika HDZ-a upitan za komentar medijskih napisa da je potpredsjednik HDZ-a Milijan Brkić povezan s tom aferom, što je Brkić u utorak demantirao.
Na pitanje novinara vidi li poveznicu Milijana Brkića s najnovijom aferom "fabriciranih poruka", Plenković je u odgovoru podsjetio da su prije pola godine objavljeni i "navodni SMS-ovi" između njega i tadašnje potpredsjednice Vlade Martine Dalić te "bili predstavljeni kao neki jako važan dokaz". "Tada ste mogli a da niste nekakav forenzičar modernih tehnologija shvatiti da je riječ o fabriciranim informacijama. Što se i ispostavilo. A sve u vezi s ovom aferom očekujem od nadležnih tijela da do kraja istraže. Apsolutno do kraja", rekao je premijer.
Bivši MUP-ov informatičar Franjo Varga pritvoren je zbog sumnje da je izradio lažne SMS poruke za Zdravka Mamića, a u svom je iskazu Uskoku, prema pisanju medija, navodno rekao da su se njegovim uslugama koristili i bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko te potpredsjednik te stranke Milijan Brkić, koji je sve demantirao.
Novinari su Andreja Plenkovića pitali što ako se pokaže da su se oni koristili Varginim uslugama, a premijer je odgovorio: "Vidjet ćemo. Ja to zaista ne znam. U ovoj fazi nemam takvih saznanja."
Rekao je i da se s Milijanom Brkićem, koji je na putu, nije čuo te da ga je u utorak pokušao dobiti telefonom, no nije uspio, a nada se da će se još čuti.
"Pokušao sam ga zvati, nismo uspjeli stupiti u kontakt. Bit će prilike za to. Ne vidim neki problem", dodao je Plenković.
Podsjetimo, Županijski sud u Osijeku Vargi je odredio istražni zatvor od mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja djela koja je činio tijekom dužega razdoblja te zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. H/D.Pav.
Možda ste propustili...

SREDNJOŠKOLCI U SABORU:

Politika nije šou i zabava

EUROPSKA KOMISIJA ODOBRILA JE HRVATSKU MJERU

Državna potpora za LNG terminal

SJEĆANJE NA RATNOG MINISTRA OBRANE

Obilježili godišnjicu smrti Gojka Šuška