Crna kronika
NESREĆA U MJESTU LEVINOVAC

Berač kukuruza mu uhvatio ruku i zdrobio prste
Objavljeno 25. rujna, 2018.
U dvorištu kuće 41-godišnjak je čistio berač, valjak je zahvatio odvijač pa ruku muškarca

LEVINOVAC - Četrdesetjednogodišnji muškarac ostao je bez prstiju nakon što mu je u nedjelju u ranim poslijepodnevnim satima berač kukuruza uhvatio ruku.
- Oko 13.10 sati 41-godišnjak je u dvorištu svoje obiteljske kuće u naselju Levinovac čistio jednoredni berač koji je bio priključen na traktor marke IMT. Muškarac je pokrenuo berač i kada su se valjci počeli vrtiti prvo mu je valjak uhvatio odvijač koji je imao u ruci, a potom i prste desne ruke. S teškim ozljedama 41-godišnjak je prevezen u Opću bolnicu Virovitica - doznajemo od Josipa Štajdohara, glasnogovornika Policijske uprave virovitičko-podravske. Za sada nema službenih informacijama koliko su teške bile ozljede 41-godišnjaka, no čim je dovezen u virovitičku bolnicu on je operiran. Navodno su mu amputirani ozlijeđeni prsti.
U pomoć su pozvani i vatrogasci.


- U 13.18 sati dobili smo dojavu o tehničkoj intervenciji u mjestu Levinovac da je muškoj osobi uhvatio berač ruku. Na mjesto intervencije upućeno je vozilo s tri vatrogasca i kombi s pet vatrogasaca. Također i Javna vatrogasna postrojba Virovitica s jednim vozilom. Međutim, s obzirom na to da je riječ o mjestu koje se nalazi u najudaljenijem dijelu Suhopoljske općine trebalo nam je dosta vremena da dođemo do tamo. Kada smo došli, muškarca su toga trena iz berača oslobodili djelatnici Hitne pomoći uz pomoć mještana te je odvezen u bolnicu - doznajemo od Mirka Solara, zapovjednika DVD-a Suhopolje.
Ovakve nesreće često se događaju u Slavoniji, a ljudi i djeca u njima su i ginuli. U rujnu prošle godine berač kukuruza teško je ozlijedio 29-godišnjaka u poljskom predjelu Bajer, nedaleko od Virovitice. Mladog muškarca uhvatio je berač koji je ostao upaljen nakon što je napustio upravljač.


U studenome 2009. godine 12-godišnji dječak iz Belišća preminuo je u bolnici od posljedica teških ozljeda koje mu je nanio berač kukuruza. Tragedija se dogodila na polju Šaranpovo, kod Kitišanaca. Toga kobnog dana braća su brala kukuruz u polju, a kada su krenuli kući na ručak stariji je brat upalio traktor i krenuo prema kući, dok je 12-godišnjak sjeo na blatobran. U jednom trenutku traktor je poskočio, a 12-godišnjak je upao u berač kukuruza koji je još bio u pogonu. Dječak je zadobio teške ozljede prsnog koša. Hitna pomoć pozvana je i stigla u vrlo kratkom roku, no unatoč svemu, dječak je nekoliko sati kasnije preminuo.

Sandra Lacić
POGINULA TROJICA, JEDNOG BERAČ PREGAZIO
U listopadu 2009. godine, na polju nedaleko od Marijanaca, berač je zastao, a 24-godišnjak prišao je da vidi gdje je kvar. Nezaštićeni kardan berača kukuruza zahvatio mu je jaknu i snažno ga povukao te je zbog teških ozljeda mladić na mjestu preminuo. Sredinom listopada 2010. godine berač je usmrtio 72-godišnjaka koji je radio na polju kod mjesta Vaška, u Općini Sopje. S obzirom na to da je bio sam, pretposavljalo se da je namjeravao otkloniti zastoj na stroju pa ga je berač povukao i zdrobio. U listopadu 2016. godine, u polju u Negoslavcima, nedaleko od Vukovara, 58-godišnjak je beračem, vozeći unatrag, prešao preko 73-godišnjaka, koji je također radio u polju. Zbog zadobivenih ozljeda 73-godišnjak je preminuo.
Možda ste propustili...

HTIO IH PRODAVATI NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Zaplijenjeno gotovo 300.000 tableta, uhićen 27-godišnjak

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura

Najčitanije iz rubrike