Novosti
MLADI SU VELIKA SNAGA EUROPE

Udruga za mlade HUKI dobila nagradu "Europski građanin"
Objavljeno 17. rujna, 2018.
Predsjednik Sabora Gordan Jandroković u ponedjeljak je Hrvatskom uredu za kreativnost i inovacije (HUKI), udruzi koja okuplja mlade i kreativne ljude, uručio nagradu "Europski građanin" za 2018. "Posebno mi je drago da takva udruga, koja objedinjuje mladost, obrazovanje, poduzetništvo i međunarodnu povezanost, dobiva ovu nagradu. Kad bi me netko pitao što bi bio recept za uspjeh u današnjem svijetu, koji je prepun novih izazova, onda bih sasvim sigurno naveo ta četiri sastojka", rekao je.
Udruga HUKI osnovana je radi promicanja talenata, poduzetništva, inovacija i umrežavanja te rješavanja izazova lokalnih zajednica društvenim inovacijama. Za nagradu su je nominirali europarlamentarci Ivana Maletić i Ivica Tolić (HDZ/EPP). "Primjeri ovakvih projekata, ovakvih udruga mladih, zapravo su primjeri koji bi trebali inspirirati i voditi sve u načinu rada i djelovanja. To je primjer kako trebaju djelovati institucije u cijeloj zemlji i poticati mlade da se povezuju i uče o novim vještinama i znanjima kako bi bili što kvalitetniji na tržištu rada i kako bi mogli pridonijeti rastu i razvoju", rekla je Maletić na dodjeli nagrade.
HUKI organizira više od 30 projekata svake godine. "Smatramo da su mladi velika snaga Europe i trebali bi biti motor rasta i razvoja određene države", rekao je Andrej Hanzir, koji je u ime udruge primio nagradu. H
Možda ste propustili...

SLOVENSKI PREMIJER

Golob vjeruje u Plenkovića

IDEJU PODRŽAVAJU RIJEKE PRAVDE, MOŽEMO, IDS...

Za antikorupcijsku većinu 57 zastupnika