Mozaik
SLAVONCI NA HR TOP 40

Igor Delač je na prvom mjestu s pjesmom “Ljubav”
Objavljeno 18. rujna, 2018.
Na top-listi su i Mia Dimšić, kao i grupe Vatra, Fluentes, Opća opasnost, Leteći odred...

Jesen je pred vratima, a s njom dolaze i novi glazbeni hitovi hrvatskih izvođača. HR Top 40 lista zabilježila je i prošlotjedno radijsko emitiranje, a među najslušanijim hitovima brojne su slavonske glazbene snage.


Na prvome mjestu nalazi se Osječanin Igor Delač koji sa svojom pjesmom "Ljubav" čini ujedno i najviši ulaz. Pjesmu izdaje Croatia Records, autori glazbe i teksta su Miroslav Zečić i Ivan Zečić, a za aranžman i produkciju zaslužan je Ivan Zečić. Spot za pjesmu snimljen je u osječkom HNK-u te nekadašnjem pogonu osječke Kožare, a režiju i scenarij potpisuje Nevena Vukes.
- Jako sam sretan i ponosan jer je moja pjesma "Ljubav" zasjela na prva mjesta službenih top-lista; HrTop40 HDU-a, HrTop20 UNISON-a i CMC TOP 30. Od srca zahvaljujem slušateljima, gledateljima, glazbenim urednicima i svim dragim ljudima koji su tako brzo zavoljeli moju pjesmu. Posebno zahvaljujem mojem timu Hit Factory i izdavaču Croatia Records na bezrezervnoj podršci. Posebno sam zahvalan i Glasu Slavonije koji vjerno prati moju karijeru - komentirao je Delač uspjeh svoje pjesme. Uz to, njegov prošli singl "Budan" također se nalazi na HR Top 40 i to na 21. mjestu.
Njegova sugrađanka, Osječanka Mia Dimšić, već je 21. tjedan u top 10 sa svojom pjesmom "Do posljednjeg retka", koja je ovog tjedna šesta. I deseto mjesto pripada Slavoncima, odnosno Letećem odredu s pjesmom "Pošteno do kraja", a 17. mjesto drži osječki Fluentes s hitom "Prava ljubav". Treba spomenuti kako virovitička Vatra s Massimom i pjesmom "Nama se nikud ne žuri" drži visoko četvrto mjesto (na listi su više od 30 tjedana), dok je županjska Opća opasnost na 25. mjestu s aktualnim singlom "Da je Bog dao".
Također u izdanju Croatia Recordsa, HR Top 40 bilježi još jedan novi ulaz. To je grupa Buđenje i njihova pjesma "Bolje ne, ne, ne" koja ovom pop i rock-bendu obećaje uspjeh. U pjesmi su ugostili američko-austrijsku pjevačicu Stellu Jones i ujedno ostvarili suradnju s producentom Hrvojem Prskalom. Grupa Buđenje uskoro objavljuje i novi studijski album “Samo ti, samo ja” te najavljuje veliku koncertnu promociju koja će se održati u petak, 30. studenoga, u Tvornici kulture.
Treći novi ulaz čini mladi dvojac izvrsne kombinacije vokala. To su Kim Verson i Bojan Jambrošić, duo koji u izdanju Dallas Recordsa pjeva "Nismo uzalud ovom cestom hodali". Riječ je o skladbi s drugog studijskog albuma Kim Verson "Vrati mi moj svijet" koji je izdala prije nekoliko mjeseci. Kim Verson ujedno je i autorica glazbe i teksta pjesme, a aranžman i produkciju potpisuje Silvio Pasarić.
Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih više od 130. T.Kvorka

21

tjedan je Mia Dimšić u top 10 sa svojom pjesmom “Do posljednjeg retka”
NAJSLUŠANIJI U SLAVONIJI I ZAGORJU
Prema regionalnoj listi, što se kontinentalnog dijela zemlje tiče, u Gradu Zagrebu najslušanija je Jelena Rozga s pjesmom “Uzmem koliko mi daš”. Igor Delač najslušaniji je u Slavoniji i Zagorju s pjesmom “Ljubav”, dok je u Središnjoj Hrvatskoj omiljen Tony Cetinski i njegov “General bez činova”. Na moru se slušaju drugi izvođači, pa je tako u Dalmaciji najslušaniji Giuliano s pjesmom “7 dana tjedno”, dok u Istri i Primorju slušateji uživaju uz Massimove melodije i pjesmu “Ne ostavljaj me tu”.
Možda ste propustili...

KRATKI FILM REDATELJA NEBOJŠE SLIJEPČEVIĆA

Hrvatski film u selekciji Cannesa

U POLUFINALU SHOWA NASTUPAJU POSEBNI GOSTI

Prljavo kazalište u “Zvijezde pjevaju”

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

Najčitanije iz rubrike