Mozaik
ŽUPNIK SLAVKO VRANJKOVIĆ PREDSTAVIO RADOVE

Izložba "Križ koji je procvjetao"
Objavljeno 14. rujna, 2018.
U prepunoj dvorani Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima svečano je otvorena izložba slika Slavka Vranjkovića, župnika Župe Duha Svetoga Nuštar, naslovljena "Križ koji je procvjetao".
- Ovo mi je već četvrta samostalna izložba koja ima malo novosti, a to je da sam malo koketirao s kubizmom da na već postojeće stvari stavim križ. Slike na izložbi su nove i nisu još viđene. Inače je moj motiv križ, Majka Božja Marija ima oči moje majke i sve Madone koje sam slikao imaju oči moje matere. To je za mene rasterećenje od svih poteškoća u životu. Na izložbi je postavljeno 14 slika uz glavni motiv križ, te nekoliko slika s motivom voda i zalaska sunca, a rađeno je u tehnici pastel, ulje na platnu kao i sprej. Poruka ove moje izložbe je da ne postoji umjetnost zadana u jednom vremenu i više nikada, nego ono što su naši stari gradili i radili vrijedi za nas. Mi možemo samo njihovo uzeti pozitivno i oplemniti taj njihov rad - rekao je Slavko Vranjković, autor ove zanimljive izložbe postavljene u Vinkovcima.
Slavko Vranjković rođen je 1945. u Posuškom Gracu, Hercegovina. U Vrbanji se nastanjuje od 1952. godine. Tu provodi djetinjstvo i osmogodišnje školovanje. Gimnaziju i teološke studije upisuje u Zagrebu, a zaređen je za svećenika 8. listopada 1972. godine. Svećenik je Đakovačko-osiječke metropolije, župnik župe Duha Svetoga Nuštar. Uz svoj svećenički rad piše pripovijetke, pjesme, recitale i drame. Surađuje i objavljuje u mnogim periodikama i časopisima. Nagrađivan je njegov literarni rad prvom nagradom u Hrvatskoj za kratku priču "Ne zovi mi ime" u organizaciji Hrvatskog književnog društva Zagreb, a za istu priču trećom nagradom u Madridu, na Međunarodnom natječaju za kratku priču. Tiskana mu je zbirka pripovjedaka Golgotska svitanja u nakladi Matice Hrvatske koju je sam ilustrirao. Pisac je drama i član Katoličkih novinara Hrvatske.
U programu otvorenja sudjelovali su crkveni zborovi mladih: "Credo" iz Cerića i "Križarice" iz Nuštra, te župnik Tadija Pranjić Župe sv. Euzebija i Poliona. M.Kokaj
NE IDE OKVIR, STAVI 2 FOTKE
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike