Novosti
MINISTRICA OBRAZOVANJA: NISU BILI RASPISANI PREMA ZAKONU

Poništeni natječaji za ravnatelje
Objavljeno 12. rujna, 2018.
Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak potvrdila je u srijedu novinarima da su poništeni natječaji za izbor ravnatelja škola koji nisu bili u skladu sa zakonom. "Natječaje su poništavala upravna vijeća ako nisu bili raspisani u skladu sa zakonom jer bi to značilo da ni izbor ravnatelja ne može biti proveden u skladu sa zakonom. U međuvremenu su postavljeni vršitelji dužnosti ravnatelja i sve procedure idu dobro", rekla je Divjak.
Dodala je da Ministarstvo zasad nije dobilo informaciju da je bilo tko ostvario svoje pravo prema Zakonu o braniteljima i postao ravnatelj. "Što se tiče same primjene Zakona, za nju je nadležno Ministarstvo branitelja. Mi smo izmjenama i dopunama Zakona o obrazovanju osigurali da se uz obavezne kriterije - završeni fakultet, stručni ispit, potvrdu o nekažnjavanju, sada boduju i dodatne kompetencije. To znači poznavanje stranoga jezika, rad na projektima i različite druge kompetencije i u tom slučaju se bilo koje pravo prednosti može ostvariti jedino u slučaju kada imamo dva izjednačena najbolja kandidata. Do sada nije došlo do ostvarivanja toga prava", zaključila je.
Prema pisanju medija, poništeno je četrdesetak natječaja za ravnatelje škola, a kako je u priopćenju navelo Ministarstvo, školski su odbori poništili natječaje za ravnatelje koji nisu bili u skladu sa Zakonom o braniteljima ili nekim drugim propisom. H
Dijana Pavlović
Možda ste propustili...

ILEGALNI MIGRANTI ULAZE IZ BIH

U Hrvatsku opasnim stazama preko planine

MINISTAR FINANCIJA O NAJGOREM SCENARIJU

Državna jamstva Uljaniku opasnost su za proračun

DO KRAJA GODINE PRIHOD OD CESTARINA 2,8 MILIJARDI KUNA

Most kod Svilaja bit će gotov iduće godine

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana