Novosti
MINISTRICA OBRAZOVANJA: NISU BILI RASPISANI PREMA ZAKONU

Poništeni natječaji za ravnatelje
Objavljeno 12. rujna, 2018.
Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak potvrdila je u srijedu novinarima da su poništeni natječaji za izbor ravnatelja škola koji nisu bili u skladu sa zakonom. "Natječaje su poništavala upravna vijeća ako nisu bili raspisani u skladu sa zakonom jer bi to značilo da ni izbor ravnatelja ne može biti proveden u skladu sa zakonom. U međuvremenu su postavljeni vršitelji dužnosti ravnatelja i sve procedure idu dobro", rekla je Divjak.
Dodala je da Ministarstvo zasad nije dobilo informaciju da je bilo tko ostvario svoje pravo prema Zakonu o braniteljima i postao ravnatelj. "Što se tiče same primjene Zakona, za nju je nadležno Ministarstvo branitelja. Mi smo izmjenama i dopunama Zakona o obrazovanju osigurali da se uz obavezne kriterije - završeni fakultet, stručni ispit, potvrdu o nekažnjavanju, sada boduju i dodatne kompetencije. To znači poznavanje stranoga jezika, rad na projektima i različite druge kompetencije i u tom slučaju se bilo koje pravo prednosti može ostvariti jedino u slučaju kada imamo dva izjednačena najbolja kandidata. Do sada nije došlo do ostvarivanja toga prava", zaključila je.
Prema pisanju medija, poništeno je četrdesetak natječaja za ravnatelje škola, a kako je u priopćenju navelo Ministarstvo, školski su odbori poništili natječaje za ravnatelje koji nisu bili u skladu sa Zakonom o braniteljima ili nekim drugim propisom. H
Dijana Pavlović
Možda ste propustili...

PRAVNICI JASNI U STAVU O PONAŠANJU PREDSJEDNIKA REPUBLIKE

Upozorenje Ustavnog suda neće poremetiti formiranje nove vlasti

KONFERENCIJA “OBRAZOVANJE U FOKUSU”

O izazovima u obrazovanju