Regija
HUMANITARNA I PRIJATELJSKA NOGOMETNA UTAKMICA

Svećenici i veterani NK Tim za crkvu
Objavljeno 12. rujna, 2018.
KUZMICA - Prijašnjih su se godina redovito održavale nogometne utakmice između Reprezentacije hrvatskih svećenika i veterana kuzmičkog Tim osvježenja. Nekoliko je godina ta tradicija nestala, ali se o 50. obljetnici uspostave kuzmičke župe ponovno pokrenula ta sportska manifestacija i privukla brojne gledatelje, koji su pratili zanimljivu utakmicu što je završila pobjedom gostujuće momčadi, Reprezentacije hrvatskih svećenika, s rezultatom 4:2.
Na utakmici se mogla vidjeti srčana, borbena igra, u kojoj su svi koji su nastupili pokazali svoje nogometno umijeće sa željom da se dokažu i pokažu iako gotovo nitko od njih ne igra nogomet aktivno.
Prodajom ulaznica prikupljao se prilog za dovršetak uređenja župne crkve, sv. Kuzme i Damjana, čija će se svetkovina slaviti 26. rujna. Zadovoljstvo odazivom nogometaša, ali i onih koji su ih došli bodriti, nije skrivao kuzmički župnik, vlč. mr. Ivica Bošnjak, koji je svima okupljenima zahvalio na dolasku.
Kupnjom većeg broja ulaznica na nogometnoj utakmici zamjenik pleterničke gradonačelnice Domagoj Katić, kao i novinari, dali su svoj doprinos za dovršetak uređenja crkve o visokoj obljetnici. Na utakmici je održan i oproštaj od suđenja Ivanu Ćuku iz Kuzmice, koji je niz godina dijelio pravdu na nogometnim terenima.
Druženje je nastavljeno u prostorijama NK Tim osvježenje uz okrjepu i čobanac koji je skuhao vrsni kuhar Zdenko Vukić. AGM Kronika
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike