Kultura
UNUTRAŠNJA PREVIRANJA

"Polinom" Jelene Kovačević u Galeriji Bačva
Objavljeno 12. rujna, 2018.
Izložba Jelene Kovačević Polinom - bit će u Galeriji Bačva Doma HDLU-a otvorena od 12. do 23. rujna. Nastala je u sklopu poslijediplomskog studija slikarstva na ALU u Zagrebu.
1: Deset crteža - crtežima istražuje i uprizoruje stanja u kojima je karakteristično postojanje nekoliko proturječnih emocija. Likovi postavljeni u interijere i eksterijere zrcale unutrašnja previranja.
2: Odabir fotografija za veliki prikaz - postavlja se u ulogu detektiva i zapisničara obiteljskih doživljaja kroz fotografije, bez pomagača i svjedoka te stvara novu dokumentaciju koju će jednom netko drugi promatrati kao izdvojeni trenutak prošlosti.
3: Skice i vizualni dnevnik - na crtežu Polinom, okosnici postava, stvara jukstapoziciju četiriju odabranih likova i razmišlja o položajima koji im pripadaju unutar okvira. Nakon definiranja formata slijedi rad na dvjema umanjenim skicama pri čemu početna ideja prolazi određene promjene. Usporedo vodi vizualni dnevnik radi rasterećenja od odgovornosti koju nosi rad na izložbi.
4: Crtež i analiza - pet likova nositelji su radnje: četiri ženske osobe i jedna životinja u pozadini. Nevidljiva radnja zbiva se u nepostojećem prostoru. Atelijerskim izlaganjem i pružanjem uvida u bilješke oprašta se od rada. N.Vek.
Možda ste propustili...

VEČERAS OSJEČKA GLAZBENA SRIJEDA

Oboa, klarinet i fagot

SAMO M. STRELEC, REDATELJ “EMETA” U HNK-U

Tremu imam s glumcima, tijekom rada, kada suradnicima pokazujem gaće

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SIMPOZIJ UZ 70. ROĐENDAN STOJEVIĆA

Autor iz prvih jasnih i jakih otkucaja srca postmoderne

2

56. HRVATSKO REGIONALNO NATJECANJE U OPATIJI

Sva četiri osječka komorna sastava osvojila prve nagrade

3

ČUDESAN SVIJET U DRUŠTVU OMILJENIH DISNEYJEVIH JUNAKA

Poziva djecu da postavljaju pitanja, misle i dobivaju točne i zanimljive odgovore