Mozaik
DANI PRVOG HRVATSKOG PIVA

Do iduće godine uživajte svi u Osječkom pivu - duši od piva!
Objavljeno 11. rujna, 2018.
U pet večeri nastupili su Željko Bebek, Partibrejkersi, Indira "Forza", Haris Džinović i Slavonske lole

Galeriu fotografija pogledajte OVDJE.

 

Nedjeljnim nastupom, u Osijeku uvijek vrlo rado viđenih Slavonskih lola, završilo je ovogodišnje izdanje najveće pivske fešte na lijevoj obali Drave u organizaciji osječke Pivovare.


U pet večeri, koliko je trajala ova zabavna manifestacija održana u velikom šatoru i beer gardenu postavljenima uz katakombe, još je jednom privukla velik broj ljubitelja dobrog društva, glazbe, zabave, plesa i naravno - omiljenog napitka.
Nakon prve dvije glazbeno-pivske večeri i nastupa Željka Bebeka i Partibrejkersa, za vrhunsku zabavu pobrinuli su se redom Indira ‘‘Forza‘‘, Haris Džinović i već spomenute Slavonske lole. Nakon više od dva desetljeća djelovanja u popularnoj Coloniji, pjevačica Indira Levak prošle se godine odlučila na samostalnu karijeru, pa je tako nastup na Danima prvog hrvatskog piva bio njezin prvi susret s osječkom publikom pod nazivom Indira ‘‘Forza‘‘. Svojim energičnim nastupom uz DJ Markiza i dvije plesačice - izvedbom najvećih hitova iz doba Colonije, svojim novim pjesmama, ali i pjesmama drugih autora, kao što je ‘‘Bolje biti pijan nego star‘‘ iz opusa Plavog orkestra - rasplesala je i raspjevala sve one koji su se u petak našli u velikom pivarskom šatoru.
Nastup Harisa Džinovića u subotu privukao je najveći broj posjetitelja koji su mu se zbornim pjevanjem pridružili u izvedbama njegovih velikih hitova (‘‘Muštuluk‘‘, ‘‘Pariške kapije‘‘, ‘‘I tebe sam sit kafano‘‘, ‘‘Pariške kapije‘‘). Veliko finale jubilarnog izdanja Dana prvog hrvatskog piva pripalo je Slavonskim lolama. Atmosfera je bila prava slavonska, a na repertoaru su se našle neizostavne ‘‘Tu je moje rodno selo‘‘, ‘‘Inati se Slavonijo‘‘, ‘‘Sve je ona meni‘‘, ‘‘Prijatelju nije lako‘‘...
- Iznimno smo ponosni na deset godina organiziranja manifestacije Dani prvog hrvatskog piva u Osijeku. 10. jubilarna obljetnica bila je posebna po mnogočemu. Pet dana u našem šatoru na lijevoj obali Drave bilo je pregršt zabave različitih glazbenih žanrova, za svakoga po nešto. Osječko pivo teklo je u potocima i jela su se tradicionalna pivska jela. Uz mnogo nagradnih igara na društvenim mrežama, naši posjetitelji uživali su i u beer gardenu te posebnom nefiltriranom Osječkom pivu. Manifestaciju smo otvorili s legendarnim Željkom Bebekom, za rock zvuke bili su zaduženi Partibrejkersi, a naša Slavonka Indira sve je zagrijala pred vikend. U subotu je bila spektakularna noć i zaista neočekivani broj posjetitelja te se ovim putem ispričavamo svima koji su duže čekali u redovima po svoje pivo i ulaznicu. Nismo željeli zaustaviti prodaju ulaznica kako bi svi koji su već došli pred ulaz mogli uživati pod šatorom. Nismo mogli predvidjeti da će baš toliko velik interes izazvati upravo nastup Harisa Džinovića, ali vjerujemo da su na kraju svi uživali u koncertu i zabavi. Za kraj manifestacije su nas sve rasplesale i dirnule naše Slavonske lole i dobra stara tamburica. Do iduće godine uživajte svi u Osječkom pivu - duši od piva - poručila je Biljana Gaća iz marketinga osječke Pivovare. D.Miklić
 
Najčitanije iz rubrike