Novosti
VRIJE I U HSS-U

Članovi pozvali DORH da provjeri financije
Beljak ne sufinancira stranačko hodočašće
Objavljeno 10. rujna, 2018.
I u Hrvatskoj seljačkoj stranci vrije, sve je veće nezadovoljstvo članstva. Sve su, naime, učestalija, pa i glasnija razmišljanja kako "članstvo HSS-a trpi posljedice svojih nepromišljenih poteza i odabira Beljaka za čelnika HSS-a."
- Možemo birati između dvije opcije, ili ćemo Beljaka "staviti na svoje mjesto", ili će se HSS urušiti do temelja. Ili ćemo stati na kraj autokratskom i faraonskom vođenju stranke bez jasnog programa i rješenja, ili ćemo dopustiti da se razmaše progresivno uništenje nekada stožerne hrvatske demokratske stranke - kazuju nam nezadovoljnici iz redova slavonskog dijela HSS-a.
Upravo zbog autokratskog vladanja strankom ne žele se dovesti u situaciju da objavom imena zarade moguće suspenzije, jer se žele i dalje boriti za vraćanje stranke na pravi smjer. I prije su, naime, upozoravali na Beljakov stav "stranka, to sam ja", no sada su tu i neki novi elementi. Za 16. rujna organizira se tradicionalno hodočašće HSS-a u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke u Mariju Bistricu, a članstvu je dano do znanja da sami snose troškove odlaska i boravka na hodočašću.
- Zainteresirano članstvo spremno je izdvojiti po 100 kuna. Međutim, pitaju se kako je moguće da stranka nimalo ne participira u organizaciji tradicionalnog hodočašća, a u stanju su kupiti i održavati njegov (Beljakov, nap. a.) novi Audi, tajnikovu Škodu Superb i još dva manja osobna automobila? Plaće zaposlenih u tajništvu HSS-a kreću se i do 15 tisuća kuna, a članovi Nadzornog odbora HSS-a uopće nisu raspravili o financijskom izvješću ni o masi posve netransparentnih troškova - stoji u dostavljenom nam dopisu. Upozoravaju kako Nadzorni odbor stranke još u veljači nije prihvatio predloženi završni račun stranke za 2017. godinu te pozivaju Ministarstvo uprave, DORH i policiju da izvrše uvid u financijsko stanje HSS-a. D.Kuštro