Novosti
PROSLAVA 25. OBLJETNICE:

U Medačkom džepu se pokazao pobjednički karakter Hrvatske vojske
Objavljeno 9. rujna, 2018.
Operacija Madački džep donijela je Gospiću mir i slobodu, njome je osnažena vjera u pobjednički karakter Hrvatske vojske, na tu akciju moramo biti ponosni, poručio je u nedjelju izaslanik predsjednika Vlade, ministar obrane Damir Krstičević sa svečane akademije održane u Gospiću u povodu 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Medački džep.
Operacija Medački džep, nakon prethodne uspješne operacije Maslenica, bila je nastavak povratka okupiranih hrvatskih teritorija, rekao je Krstičević na svečanoj akademiji na kojoj su bili brojni predstavnici vojne, političke i crkvene vlasti, brojni pripadnici ratnih postrojbi. Podsjetio je da su pobunjeni Srbi svakodnevno topništvom terorizirali stanovništvo Gospića, onemogućavali mu normalan život. Akcija je uspješno neutralizirala topničke ugroze i u organizacijskom smislu pokazala da je Hrvatska vojska dosegla pobjednički karakter, organiziranost i opremljenosti za složene vojne akcije i operacije, naglasio je.
Ministar je, poslije, na novinarske upite o mrljama Medačkog džepa i osudi zapovjednika Mirka Norca za kršenje ratnog prava poručio da "na akciju Medački džep moramo biti ponosni", a što se tiče Norca, da je "bio rat, bio je zapovjednik Zbornog područja Gospić i zbog onoga što se tu dogodilo nosi svoj križ". "Meni je drago što je danas ovdje s nama“, rekao je Krstičević na novinarske upite o Norcu koji je, također, bio u Gospiću. Krstičević je zahvalio svim hrvatskim braniteljima i pripadnicima MUP-a na uspješno provedenoj operaciji.
Operacija Medački džep počela je u svitanje 9. rujna 1993., zajedničkim djelovanjem Hrvatske vojske i specijalne policije MUP-a. U samo nekoliko sati hrvatske su snage oslobodile oko 225 kilometara kvadratnih okupiranoga teritorija tzv. Medačkog džepa koji je obuhvaćao sela Počitelj, Čitluk i Divoselo, odakle je srpsko topništvo razaralo Gospić. Uspješno izvedenom operacijom, otklonjen je dio topničke ugroze Gospića, skraćena crta bojišta i dobivena bitka za Velebit te trajno onemogućena težnja agresora da izbijanjem na jadransku obalu razdvoji Hrvatsku na dva dijela.H
Damir Krstičević

ministar obrane

Što se tiče Norca, bio je rat, bio je zapovjednik Zbornog područja Gospić i zbog onoga što se tu dogodilo nosi svoj križ. Meni je drago što je danas ovdje s nama.
Možda ste propustili...

NOVI PRAVNI OKVIR STARE AGENCIJE

Ribić: RRA je donijela ukupno 790 milijuna eura

RAD ZASTUPNIKA

Predstavljen Parlametar

ČETVERO MINISTARA PRAVDALO ODLUKU

Merčep u toplicama zakonito

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLODNO TLO ZA PREVARANTE

Poticaji u poljoprivredi: Na svakom natječaju netko do novca pokuša doći prijevarom

2

DO KRAJA GODINE PRIHOD OD CESTARINA 2,8 MILIJARDI KUNA

Most kod Svilaja bit će gotov iduće godine

3

NAKON ODLUKE ŽUPANIJSKOG SUDA OSIJEK

Željko Širić iz vikendice odveden u Remetinec