Mozaik
HR TOP 40

Grupa Detour pjeva o vikendu s prve pozicije na listi
Objavljeno 21. kolovoza, 2018.
Rasplesani ljetni singl grupe Detour popeo se prošlog tjedna na sam vrh ljestvice radijskog emitiranja u Hrvatskoj. Pjesma "Vikend" u izdanju Aquarius Recordsa u ukupnom se poretku nalazi već devet tjedana na listi. Njezinu glazbu i tekst potpisuje frontman grupe Nenad Borgudan, a riječ je o singlu s predstojećeg novog studijskog albuma "TourDetour", čiji izlazak očekujemo u listopadu. U nastavku svoje uspješne godine, grupa Detour održat će veliki koncert u Domu sportova 8. prosinca i uživo predstaviti svoj novi album.
- Želio bih se zahvaliti i izraziti veliko zadovoljstvo činjenicom da je upravo naša pjesma "Vikend" ovaj tjedan najizvođenija. Hvala svim glazbenim urednicima, svima koji puštaju, svima koji slušaju. Nama je bilo zaista veliko zadovoljstvo i radost stvarati pjesmu te snimati spot i drago nam je da je tako široko prepoznata. Želim vam puno ugodnih vikenda - rekao je Nenad Borgudan.
Pjesmu prati i zanimljiv videospot koji su Detourovci snimili u Supetru na Braču. Kako i sam naziv pjesme nosi značenje, video je razigran i opušten, a režiju potpisuje Tomislav Brđanović. Odmah iza Detoura smjestila se na drugo mjesto Jelena Rozga s pjesmom "Uzmem koliko mi daš", čije izdanje potpisuje Tonika. Slijede je grupa Vatra i Massimo, koji broje svoj već 27. tjedan na listi s pjesmom "Nama se nikud ne žuri" u izdanju Dallas Recordsa. Najveći skok ostvarila je grupa Colonia i njihova pjesma "Alarmantno" pomaknuvši se za čak 16 mjesta prema vrhu ljestvice. Željko Bebek i Oliver Dragojević s pjesmom "Ako voliš ovu ženu" još uvijek čuvaju status najizdržljivijih na HR TOP 40 listi. Obje su spomenute pjesme objavljene u izdanju Croatia Recordsa. Najviši ulaz na listi pripada Tomislavu Braliću i klapi Intrade s pjesmom "Plovim" u izdanju Scardone, a svoje je mjesto na listi zauzeo i novi singl grupe Begini "Moja ljube" koji izdaje Menart. Pjesma grupe Detour "Vikend" pomela je i regionalne liste te je tako dospjela na prvo mjesto u područjima Grada Zagreba, Središnje Hrvatske te Istre i Primorja. U Dalmaciji je najslušanija klapa Rišpet s pjesmom "Kucaj srca tvoga", u Zagorju se najviše emitira Jelena Rozga i njezina pjesma "Uzmem koliko mi daš", a Slavonci još uvijek preferiraju singl "Nama se nikud ne žuri" Vatre i Massima. T.K.
Možda ste propustili...

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

KRATKI FILM REDATELJA NEBOJŠE SLIJEPČEVIĆA

Hrvatski film u selekciji Cannesa

Najčitanije iz rubrike